BiH

Miroslav Bojić kandidat SNSD-a za načelnika Laktaša

Miroslav Bojić kandidat SNSD-a za načelnika Laktaša
Foto: glaslaktasa.com | Miroslav Bojić kandidat SNSD-a za načelnika Laktaša

LAKTAŠI - Miroslav Bojić, pomoćnik ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske, biće kandidat SNSD-a za načelnika Laktaša na predstojećim lokalnim izborima, saznaje "Glas Laktaša".

Ovo je odlučeno sinoć na sjednici SNSD-a Laktaši. Podršku Bojiću dao je i Opštinski odbor DEMOS-a u Laktašima, a očekuje se i podrška ostalih partija, članica vladajuće koalicije u Republici Srpskoj.

Isti izvor navodi da, prema rezultatima istraživanja koje je vršeno na području opštine Laktaši od 2. do 12. jula, na uzorku od 890 ispitanika, u ovoj lokalnoj zajednici SNSD ima i dalje najveću podršku građana.

SNSD je na 49,68 odsto, što predstavlja rast za 1,88 odsto u odnosu na rezultate sa lokalnih izbora koji su održani 2016. godine.

Druga stranka po snazi u Laktašima je SDS, čiji je rejting u odnosu na 2016. godinu pao sa 13,11 na 11,32 odsto, dok je na trećem mjestu DEMOS, stranka koju podržava 7,97 odsto ispitanika.

Rezultati istraživanja pokazuju rast PDP-a sa 3,06 odsto iz 2016. godine na trenutnih 6,04 odsto, dok značajan pad bilježi DNS, koji je sa 11,36 odsto pao na 4,34 odsto.

SPS, stranka koja je nastala nakon raskola u Socijalističkoj partiji, ima 2,08 odsto podrške ispitanika, SP 1,98 odsto, Ujedinjena Srpska 1,26, a NDP 0,17 odsto.

Istraživanje je vršeno po modelu telefonske ankete za potrebe jedne političke partije u Republici Srpskoj.

Osim Laktaša, julsko istraživanje rejtinga političkih partija je vršeno u još 12 gradova i opština Republike Srpske.

(glaslaktasa.com)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije