BiH

Mišić: Postoji prostor za povećanje najniže plate u RS

Mišić: Postoji prostor za povećanje najniže plate u RS
Foto: Srna | Mišić: Postoji prostor za povećanje najniže plate u Republici Srpskoj

BANJALUKA - Predsjednik Saveza sindikata Republike Srpske Ranka Mišić rekla je da je danas na sastanku Saveza sindikata RS, kojem je prisustvovala i predsjednica RS Željka Cvijanović, najviše bilo riječi o povećanju plata svim radnicima u Srpskoj, a na prvom mjestu zdravstvnim radnicima koji nose teret pandemije, ali i zaposlenima u privredi, kao i u medijima.

Mišićeva je rekla da je vrlo izvjesno najavljeno povećanje plata radnicima u zdravstvu, MUP-u Republike Srpske, prosvjeti, kulturi, pravosuđu, izuzev sudijama, ističući da se pregovori koji počinju iduće sedmice moraju završiti do kraja maja izmjenama zakona i povećanjem plata.

"Koliko povećanje plata će biti i kako o tome će razgovarati resorni ministri i predsjednici granskih sindikata", istakla je Mišićeva.

Ona je napomenula da Savez sindikata Republike Srpske traži povećanje najniže plate koja trenutno iznosi 520 KM koja bi trebalo da bude 600 KM, a automatski će pogurati povećanje svih drugih plata u privredi Republike Srpske.

Prema njenim riječima, postoji prostor za povećanje najniže plate u Republici Srpskoj, jer je prošla kovid godina donijela više od 1,9 milijardi KM čiste neto dobiti poslodavcima.

Mišićeva je zaključila da svi u Republici Srpskoj moraju učiniti maksimum da se stvore bolji uslovi za rad i život i da ljudi ne odlaze, već da se gradi ekonomija i da na ovim prostorima žive naše porodice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije