BiH

Modrić: U Mostaru zatvorena birališta, izbori za Hrvatski sabor bez poteškoća

Modrić: U Mostaru zatvorena birališta, izbori za Hrvatski sabor bez poteškoća
Foto: Fena | Modrić: U Mostaru zatvorena birališta, izbori za Hrvatski sabor bez poteškoća
Fena

MOSTAR - Dvadeset biračkih mjesta u Mostaru, na kojima se danas glasalo za zastupnike u Hrvatski sabor, zatvorena su u 19 sati, a prvi dan izbora protekao je bez poteškoća.

Potvrdila je to koordinatorica izbornog procesa Generalnog konzulata Republike Hrvatske u Mostaru Jadranka Modrić, dodajući i to, da je odaziv birača prvi dan glasanja bio zaista dobar.

Zbog pandemije korona virusa na biralištima u OŠ Petra Bakule i Gimnaziji Fra Grge Martića, u Mostaru, provodile su se epidemiološke mjere, dezinfekcija, a birači su se morali pridržavati i uputa o fizičkoj distanci.

"Članovi biračkih odbora nosili su zaštitne maske i rukavice, a birači, koji će po dolasku na biralište morali dezinficirati ruke, preporučalo se uporaba zaštitne maske i vlastite kemijske olovke kojom će ispunjavati glasački listić", podsjetila je koordinatorica izbornog procesa.

Modrić je pohvalila ovom prilikom birače koji su se, kako kaže, dosta dobro pridržavali epidemioloških uputa te nisu stvarali gužve.

U subotu ujutro u BiH, odnosno u sjedištima diplomatsko-konzularnih predstavništava Republike Hrvatske u inostranstvu, počeli su izbori za deseti saziv Hrvatskog sabora, a hrvatski parlamentarni izbori za glasače s pravom glasa u BiH i inostranstvu održavaju se i u nedjelju, 5. jula, kada su najavljeni i izbori na biračkim mjestima u Republici Hrvatskoj. 

U BiH glasačima je dostupno 45 birališta.

Najviše ih je u Mostaru (20), zatim u Vitezu (10), Sarajevu (6), Livnu (4), Tuzli (3) i u Banjaluci (2).

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije