BiH

Monika Beluči: Dodik je šarmantan

Monika Beluči: Dodik je šarmantan
Monika Beluči: Dodik je šarmantan

BANJALUKA - Sad sam stigla u Banjaluku. Vaš predsjednik mnogo je šarmantan čovjek, izjavila je danas poznata glumica Monika Beluči tokom boravka u najvećem gradu RS.

Na pitanje "Kako ste mu odoljeli?", nije direktno odgovorila, već je kazala "Radi se o njegovoj energiji".

Upitana da li je ranije imala predrasuda o Srbima, jasno je odgovorila "Ne!".

Na pitanje kako gleda na činjenicu da je jedna od najljepših žena svijeta, Monika Beluči je uputala "Je li to istina?!”

"Ja uopšte ne razmišljam na taj način! Majka sam, dvoje djece imam, porodicu, snimam filmove... Takav imidž o meni kruži svijetom...", kaže Monika Beluči, dodajući da će uskoro sa Kusturicom da počne da snima film.

"Drago mi je što imam ovu priliku", kazala je glumica, obrazlažući da će imati priliku da se upozna sa ljudima, regijom...

Ovo je lijep događaj. Zahvalan sam Moniki što je ovdje", rekao je Milorad Dodik. Predsjednik RS je dodao da je ovo bila cast za RS.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i režiser Emir Kusturica najavili su za maj početak snimanja Kusturičinog novog filma "Ljubav i rat" u Trebinju, u kojem će glavnu ulogu tumačiti italijanska glumica Monika Beluči.

Dodik je nakon prijema za Moniku Beluči u Banjaluci rekao da je njena posjeta bila velika čast i izrazio zahvalnost Kusturici, jer su danas sa njim u posjeti Banjaluci bili i direktori kanskog i festivala u Maroku.

"To govori da je Emir Kusturica čovjek koji može da širi pozitivne vijesti. Zahvalan sam Moniki Beluči što je ovdje, a već u maju se vidimo u Trebinju", rekao je Dodik.

Kusturica je rekao da će se film snimati od maja do kraja jula i vjerovatno u oktobru, uz pomoć predsjednika RS, koji mu kao kaže "u svemu pomaže".

Monika Beluči specijalni je gost šestog Međunarodnog festivala filma i muzike Kustendorf.

Monika Beluči je u Banjaluku došla avionom Vlade RS, a na Aerodormu Mahovljani sačekao ju je Emir Kusturica, s kojim je došla na razgovor kod Dodika u Palatu RS, ispred koje je čekao nekoliko stotina građana kako bi vidjeli ovu italijansku glumicu.

Po ranijim najavam Emira Kusturice koje prenosi agencija Fena, film "Ljubav i rat" sastoji se od tri metaforičke priče, od kojih prva govori o vojniku u jednoj zemlji, u jednom ratu, čiji je zadatak da u selu nabavlja mlijeko i na magarcu ga doprema do svojih saboraca.

Nakon što dođe kraj rata, vojnik još jednom odlazi po mlijeko, ali ga zmija, s kojom se ranije "sprijateljio" napadne. On je u borbi pobjeđuje i odlazi u svoje selo gdje zatiče stravičan prizor da su svi stanovnici zaklani, rekao je ranije Kusturica medijima govoreći o ovom filmu.

U drugoj priči govori se o ženi koja je vojniku davala mlijeko. Ona je trebalo da se uda, ali na svadbu upada protivnička vojska i ubija sve svatove i goste. Žena u očajanju skače u bunar, ali je vojnik spašava i oni bježe pred napadačima. Tokom potjere devojka se žrtvuje za svog spasioca, ulazi u minsko polje i gine.

U trećoj priči bivši vojnik je pustinjak i monah, koji, kada završi svoje dnevne obaveze, natrpa ruksak kamenom i s njim se penje na vrh kamenite litice da bi ga istresao.

Kusturica je ranije tvrdio da će on biti glavni glumac u ovom filmu.

"Ovo je prvi put da sam u Srbiji"

U kratkom obraćanju novinarima Monika Beluči kazala je da je ovo “prvi put da je u Srbiji”, ali joj je Kusturica odmah sugerisao da je pogriješila, te se ispravila i naglasila “u Republici Srpskoj”, kao i da joj je drago što je tu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije