BiH

Mur u oproštajnoj posjeti Izetbegoviću: Nastaviti podršku integracijama

Mur u oproštajnoj posjeti Izetbegoviću: Nastaviti podršku integracijama
Foto: Predsjednistvobih.ba | Mur u oproštajnoj posjeti Izetbegoviću: Nastaviti podršku integracijama

SARAJEVO - Bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović i šef Misije OEBS-a u BiH Džonatan Mur izrazili su nadu da će Misija OEBS-a u saradnji sa domaćim političarima nastaviti da pruža podršku BiH na njenom putu ka regionalnoj političkoj, ekonomskoj i društvenoj integraciji.

Izetbegović je tokom susreta u Sarajevu naglasio da je Misija OEBS-a u BiH u proteklom periodu imala u ambasadoru Muru veoma iskusnu, kompetentnu i dobronamjernu ličnost, koja ostavlja pozitivan trag u društvu.

Iz Predsjedništva BiH saopšteno je da je ovo bila oproštajna posjeta Mura, koji nakon tri godine odlazi sa funkcije šefa misije OEBS-a, a Izetbegović mu je, uz zahvalnost za ukupan doprinos razvoju društva, poželio uspjeh u nastavku diplomatske karijere.

Mur je izrazio zahvalnost za podršku, otvorenost u komunikaciji i strpljiv zajednički rad u obnovi i izgradnji boljih odnosa među narodima u BiH.

On je izrazio žaljenje što iza njega ostaju neriješena pitanja u obrazovanju povratničke djece u Republici Srpskoj, kao i nadu da će se to uskoro promijeniti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije