BiH

NS RS demantuje navode Vukanovića o organizaciji proslave Nove godine

NS RS demantuje navode Vukanovića o organizaciji proslave Nove godine
Foto: N.N. | NS RS demantuje navode Vukanovića o organizaciji proslave Nove godine

BANJALUKA - Rukovodstvo Narodne skupštine saopštilio je danas da ni na koji način nije učestvovalo u organizaciji proslave Nove godine Sindikalne organizacije zaposlenih u Službi Narodne skupštine, kako je to izjavio poslanik SDS-a Nebojša Vukanović.

"Čitajući na plenarnoj sjednici Narodne skupštine dopis Sindikalne organizacije zaposlenima o dodijeli paketića i proslavi Nove godine, poslanik Vukanović obamnuo je građane Republike Srpske, stvarajući utisak da zaposleni u Službi Narodne skupštine troše njihov novac za svoje proslave", saopšteno je iz Narodne skupštine.

Kako su naveli, Sindikalna organizacija Službe Narodne skupštine, kao i svaka druga Sindikalna organizacija, u skladu sa zakonom, finansira se na dobrovoljnoj osnovi, iz određenog procenta koji se svaki mjesec članovima Sindikata odvaja od plate i uplaćuje u kasu sindikalne organizacije. 

"Taj novac se upotrebljava za pomoć zaposlenima kod smrti člana porodice, rođenja, bolesti i slično. Novac iz sindikalne kase dva puta godišnje koristi se i za organizaciju jednog izleta i za organizaciju podijele paketića i proslave Nove godine. Sindikalna organizacija samostalno određuje datum i mjesto proslave i rukovodstvo Narodne skupštine nema uticaja na odluke sindakata", navodi se u saopštenju.

Iz Narodne skupštine poručuju da zaposleni u Službi Narodne skupštine profesionalno rade svoj posao, u službi svih narodnih poslanika, bez ikakvih političkih i sličnih otklona, dodajući da najmanje što očekuju od narodnih poslanika je da poštuju njihov dignitet, da se prema njima odnose sa uvažavanjem, da poštuju stručnost i da ih ne izlažu mobingu na bilo koji način.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije