BiH

Na dnevnom redu Savjeta ministara i Izborni zakon BiH

Na dnevnom redu Savjeta ministara i Izborni zakon BiH
Foto: N.N. | Na dnevnom redu Savjeta ministara i Izborni zakon BiH

SARAJEVO - Sjednica Savjeta ministara BiH biće održana danas, a jedna od tačaka dnevnog reda je i "Prijedlog mišljenja o Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Izbornog zakona Bosne i Hercegovine".

Dakle, ministri neće razmatrati sam Izborni zakon već prijedlog mišljenja na taj izborni zakon koje je izradilo Ministarstvo pravde Bosne i Hercegovine.

Podsjećanja radi, lideri koji čine vlast na nivou BiH nedavno su dogovorili da se "do petka" usvoje izmjen i dopune Izbornog zakona BiH kako bi se relaksirali politički odnosi u BiH nakon što je Kristijan Šmit, kojeg Republika Srpska ne priznaje za visokog predstavnika nametuno svoje izmjene Izbornog zakona. Nakon te Šmitove odluke, Narodna skupština Republike Srpske usvojila je svoj Izborni zakon Republike Srpske uz najavu da će bez Centralne izborne komisije BiH organizovati lokalne izbore u Republici Srpskoj.

Osim toga na dnevnom redu sjednica naći će se i Zakon o finansiranju instiucija BiH, tačnije njegove dopune te srednjoročna strategija upravljanja dugom BiH za period od 2022. do 2025. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije