BiH

Pratite nas na Google news

Nakon redovne pauze nastavljena sjednica NS RS

Nakon redovne pauze nastavljena sjednica NS RS
Foto: Arhiva / Ilustracija | Nakon redovne pauze nastavljena sjednica NS RS
Srna

BANJALUKA - Sjednica Narodne skupštine Republike Srpske nastavljena je nakon redovne pauze poslaničkom raspravom o Izvještaju Pravobranilaštva Republike Srpske o radu za prošlu godinu.

Pravobranilac Republike Srpske Milimir Govedarica, obrazlažući u Narodnoj skupštini ovaj izvještaj, istakao je da je Pravobranilaštvo, kada je riječ o riješenih 2.120 parničnih predmeta čija je vrijednost oko 316 miliona KM, dobilo spor u 992 predmeta u vrijednosti od oko 241 milion KM.

Na dnevnom redu trećeg dijela osme redovne sjednice su i prijedlozi odluka o raspuštanju Skupštine opštine Rudo i Skupštine opštine Teslić, koji će biti razmatrani objedinjeno.

Poslanici će razmatrati i prijedlog odluke o usvajanju dijela Plana parcelacije za auto-put i gasovod dionice Vukosavlje-Brčko i Brčko-Rača po skraćenom postupku za dionicu Brčko-Bijeljina-Rača, kao i prijedlog odluke o izradi Plana parcelacije za auto-put Banjaluka-Prijedor po skraćenom postupku.

Narodna skupština je danas razmotrila nacrte zakona o izmjenama i dopunama Zakona o javno-privatnom partnerstvu u Republici Srpskoj, Zakona o koncesijama i Zakona o zaštiti životne sredine.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije