BiH

Nakon redovne pauze nastavljena sjednica NS RS

Nakon redovne pauze nastavljena sjednica NS RS
Foto: Arhiva / Ilustracija | Nakon redovne pauze nastavljena sjednica NS RS

BANJALUKA - Sjednica Narodne skupštine Republike Srpske nastavljena je nakon redovne pauze poslaničkom raspravom o Izvještaju Pravobranilaštva Republike Srpske o radu za prošlu godinu.

Pravobranilac Republike Srpske Milimir Govedarica, obrazlažući u Narodnoj skupštini ovaj izvještaj, istakao je da je Pravobranilaštvo, kada je riječ o riješenih 2.120 parničnih predmeta čija je vrijednost oko 316 miliona KM, dobilo spor u 992 predmeta u vrijednosti od oko 241 milion KM.

Na dnevnom redu trećeg dijela osme redovne sjednice su i prijedlozi odluka o raspuštanju Skupštine opštine Rudo i Skupštine opštine Teslić, koji će biti razmatrani objedinjeno.

Poslanici će razmatrati i prijedlog odluke o usvajanju dijela Plana parcelacije za auto-put i gasovod dionice Vukosavlje-Brčko i Brčko-Rača po skraćenom postupku za dionicu Brčko-Bijeljina-Rača, kao i prijedlog odluke o izradi Plana parcelacije za auto-put Banjaluka-Prijedor po skraćenom postupku.

Narodna skupština je danas razmotrila nacrte zakona o izmjenama i dopunama Zakona o javno-privatnom partnerstvu u Republici Srpskoj, Zakona o koncesijama i Zakona o zaštiti životne sredine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije