BiH

Narodna skupština razmotrila Prijedlog poslovnika

Narodna skupština razmotrila Prijedlog poslovnika
Foto: N.N. | Narodna skupština razmotrila Prijedlog poslovnika

BANJALUKA - Narodna skupština razmotrila je Prijedlog poslovnika Narodne skupštine Republike Srpske čiji je cilj da se unaprijedi rad i poveća efikasnost rada parlamenta, te otklone uočeni nedostaci u važećem Poslovniku, uz kontinuirano čuvanje digniteta najviše republičke zakonodavne institucije.

Predsjednik Zakonodavnog odbora Narodne skupštine Republike Srpske Dušica Šolaja je u završnoj riječi o ovom prijedlogu ponovila da su netačne teze pojedinih poslanika da se donošenjem novog poslovnika guše prava i slobode poslanika.

Poslanik SNSD-a Nedeljko Ćorić rekao je da treba sačuvati dignitet Narodne skupštine, te je izrazio nadu da će nakon usvajanja novog poslovnika parlament biti brži, svrsishodniji i produktivniji u svom radu.

On je tokom ranije poslaničke rasprave u Narodnoj skupštini o Prijedlogu poslovnika rekao da se poslanici u Skupštini ne trebaju međusobno vrijeđati, već da nastoje da se rad parlamenta podigne na viši nivo, te takmiče u idejama i donošenju korisnih zakona za građane.

Poslanik PDP-a LJubiša Krunić naveo je da je novi Poslovnik diskriminatorski, te da dignitet Skupštine ne ruše opozicionari, već poslanici "preletači, koji su se prodali i koje je neko kupio".

Šef Kluba poslanika SDS-a Miladin Stanić rekao je da će ta stranka i poslije usvajanja novog poslovnika, koji je ocijenio kao nedemokratski, "boriti protiv nenarodne vlasti".

"Mijenjanje Poslovnika je posljedica nemoći vlasti", rekao je Stanić.

Potpredsjednik Narodne skupštine Denis Šulić zaključio je današnje zasjedanje koje će biti nastavljeno sutra razmatranjem Nacrta zakona o faktoringu.

Poslanici će razmatrati i nacrte zakona o upravnoj inspekciji i o izmjenama i dopunama Krivičnog zakonika Republike Srpske.

Nastavak sjednice zakazan je za 10.00 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije