BiH

Naša stranka u USK traži smjenu dva ministra

Naša stranka u USK traži smjenu dva ministra
Foto: N.N. | Naša stranka u USK traži smjenu dva ministra

BIHAĆ - Naša stranka u Unsko-sanskom kantonu zatražila je od premijera i Vlade USK da pokrene proceduru smjene ministra poljoprivrede Sulejmana Kulenovića i ministra obrazovanja Damira Omerdića, i za to dala rok od 10 dana.

U suprotnom, kako su istakli u ovoj političkoj partiji, moguće je da uskrate dalju podršku aktuelnom sazivu kantonalne vlade. 

Iako u Skupštini USK Naša stranka ima samo jednog poslanika, njegov značaj je veoma važan za aktuelnu parlamentarnu većinu koju još čine A-SDA, SDP i SBB. Ukoliko ta partija uskrati dalju podršku, izgledan je pad sadašnje vlade i prekompozicija političkih snaga unutar kantonalnog zakonodavnog tijela.

Zahtjev za smjenu ministra Kulenovića u Našoj stranci su obrazložili njegovim napadom na Vildanu Alibabić, njihovu jedinu zastupnicu u Skupštini USK. Na posljednjem zasjedanju Skupštine USK Alibabićeva je optužila Kulenovića da joj je uputio verbalne prijetnje smrću nakon što je postavila pitanje dodjele ribolovnog revira na području Ključa jednom fizičkom licu.

Kada je u pitanju Omerdić, u Našoj stranci smatraju kako se on nije snašao kao ministar obrazovanja i da je trenutna situacija u ovoj oblasti katastrofalna. Komentar od pomenute dvojice ministara nismo uspjeli dobiti.

Također, od aktuelnog ministra unutrašnjih poslova i komesara policije zatražili su da se ispitaju nedavni slučajevi navodnog privođenja nekolicine osoba u Cazinu zbog njihovih komentara na društvenim mrežama usmjerenih protiv aktuelne vlasti u kantonu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije