BiH

Nastavljena sjednica NS RS

Nastavljena sjednica NS RS
Foto: Arhiva | Nastavljena sjednica NS RS

BANJALUKA - Sjednica Narodne skupštine Republike Srpske nastavljena je danas u Banjaluci, nakon redovne pauze, poslaničkom raspravom o Nacrtu zakona o izmjeni i dopunama Zakona o oružju i municiji kojim se dodatno ukidaju administrativne barijere kada je riječ o uslovima za nabavljanje oružja.

Na dnevnom redu drugog nastavka četvrte redovne sjednice su i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o uređenju prostora i građenju, Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o socijalnoj zaštiti i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o razvoju malih i srednjih preduzeća.

Predsjednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović ranije je najavio da će Skupština danas raditi produženo da bi bile apsolvirane preostale tačke dnevnog reda i da bi se sutra pristupilo glasanju.

Poslanici su ranije razmotrili Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o javnom redu i miru kojim se, između ostalog, definiše odgovornost za prekršaje ugostitelja kao preduzetnika, preciznije propisuju određeni prekršaji javnog reda i mira, te definiše novi prekršaj "neprijavljivanje prekršaja javnog reda i mira".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije