BiH

Nastavljena sjednica NS RS

Nastavljena sjednica NS RS
Foto: Arhiva / Ilustracija | Nastavljena sjednica NS RS

BANJALUKA - Poslanici Narodne skupštine Republike Srpske su, nakon redovne popodnevne pauze, nastavili raspravu o Rezoluciji o poštovanju žrtava fašističkog režima i pokreta, koju je usvojio Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH.

Četrnaesta posebna sjednica održava se u konferencijskoj sali Vlade Republike Srpske, koja zadovoljava epidemiološke uslove usljed virusa korona.

Zakazivanje posebne sjednice svojim potpisima zatražila je trećina narodnih poslanika. Zahtjev su potpisali poslanici klubova SNSD-a, DNS-a, Demosa, SPS-a, Ujedinjene Srpske, NDP-a, poslaničke grupe Socijalističke partije i dva nezavisna poslanika.

U obrazloženju zahtjeva za sjednicu poslanici su naveli da je neprihvatljiv i sam naziv Rezolucije, jer kvalifikuje fašističke režime i pokrete kao agresore, a ne Nezavisnu Državu Hrvatsku, koja je zvanično provodila sistematsko iseljavanje, pokrštavanje i ubijanje Srba.

"Tražimo da Narodna skupština Republike Srpske na posebnoj sjednici zauzme stav o ovom veoma značajnom pitanju za Republiku Srpsku i srpski narod u cjelini", navedeno je u zahtjevu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije