BiH

Nastavljena sjednica NS RS nakon pauze

Nastavljena sjednica NS RS nakon pauze
Foto: N.N. | Nastavljena sjednica NSRS

BANJALUKA - Sjednica Narodne skupštine Republike Srpske nastavljena je nakon pauze date na zahtjev šefa Kluba poslanika SDS-a Miladina Stanića, koji je tražio da poslanicima budu dostavljene konkretne informacije o promjenama u Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o policiji i unutrašnjim poslovima.

Prema ovim promjenama najavljeno je odustajanje od formiranja rezervnog sastava policije Srpske i da će Jedinica za podršku promijeniti naziv u žandarmerija. 

Stanić je prije pauze rekao da poslanici moraju na vrijeme biti obaviješteni o amandmanima kada je riječ o izmjenama zakona. 

Iz MUP-a je juče najavljeno da će, s obzirom na to da je za uspostavljanje rezervnog sastava policije potrebno duže vrijeme i sredstva u smislu sprovođenja konkursnih procedura i selekcije, opremanja uniformama i drugom pripadajućom opremom, kao i vrijeme za adekvatnu obuku da bi se rezervni sastav policije stavio u funkciju, iz Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o policiji i unutrašnjim poslovima Srpske povući članove koji se odnose na rezervni sastav policije. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije