BiH

Nataliji Trivić nagrada "Kapetan Miša Anastasijević"

Nataliji Trivić nagrada "Kapetan Miša Anastasijević"
Foto: Vlada RS | Nataliji Trivić nagrada "Kapetan Miša Anastasijević"

BANJALUKA - Ministru prosvjete i kulture Republike Srpske Nataliji Trivić uručeno je priznanje, statueta "Kapetan Miša Anastasijević" na nivou Republike Srpske za razvojne projekte prosvjete i kulture Republike Srpske.

Svečanost povodom uručenja ovogodišnjih nagrada "Kapetan Miša Anastasijević" na nivou Republike Srpske upriličena je u Narodnom pozorištu Republike Srpske.

Trivićeva istakla je da je počastvovana ovim priznanjem i da je raduje što su razvojni projekti u oblasti prosvjete i kulture Republike Srpske koje provodi Vlada i Ministarstvo prosvjete i kulture prepoznati.

"Izuzetno je zadovoljstvo primiti ovo priznanje. Doživljavam ga kao priznanje Vladi Republike Srpske i potvrdu da sam zajedno sa svojim saradnicima na pravom putu kada su u pitanju strateški pravci i reformski procesi u oblasti prosvjete i kulture. Zahvaljujem se organizatorima i čestitam svim drugim dobitnicima priznanja", rekla je ministarka.

Nagrade su uručene i Univerzitetu Istočno Sarajevo za savremeno obrazovanje i evropske standarde, šefu Katedre za mehaniiku i konstrukcije Mašinskog fakulteta Univerziteta u Banjaluci Milanu Tici za međunarodne standarde u obrazovanju mladih, Enisi Betko kao lideru ženskog preduzetništva u BiH, "Gas prometu" iz Istočnog Sarajeva za korporativne i društvene odgovornosti.

Delegat u Domu naroda parlamenta BiH Lazar Prodanović dobio je nagradu za izgradnju i unapređenje društvenog ambijenta u Republici Srpskoj.

Za lidera održivog razvoja Srpske nagrađen je Drago Malinović iz prnjavorskog "Komerc - mali".

Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Ljubiša Ćosić dobitnik je nagrade za najbolju lokalnu samoupravu.

Među nagrađenima su i redovni profesor Univerziteta u Banjaluci Duško Vejnović za stručni i naučni doprinos razvoju Republike Srpske, dekan Mašinskog fakulteta u Beogradu Radivoje Mitrović za unapređenje visokog obrazovanja u regionu.

Nagrada je pripala i direktoru Doma zdravlja iz Lopara Želimiru Neškoviću za kvalitet i unapređenje zdravstvene zaštite, te vlasniku "Škrebić kompanije" Dragutinu Škrebiću, za životno djelo u privredi i društvenom angažovanju.

Među laureatima ove nagrade su i firma "Fruktum" iz Priboja kod Lopara za najbolji agrar Srpske, zatim Fabrika radijatora "Termal int" Lopare za najbolji kvalitet, Goran Gajić za najbolji porodični biznis, Nacionalni park "Sutjeska" za prezentaciju turističkih i razvojnih potencijala Srpske.

Rektor banjalučkog Nezavisnog univerziteta Zoran Kalinić dobitnik je nagrade za kvalitet i viziju visokoškolskog obrazovanja, a Jakov Galić kao najbolji preduzetnik Srpske.

Agencija za ekonomski razvoj Prijedor "Preda-PD" dobila je nagradu kao najbolja razvojna agencija u Srpskoj, publicista iz Loznice Vladimir Mitrović za angažovano informisanje i istinoljubivost pisane rječi, a vodeničar Anđelko Delić za očuvanje tradicije starih zanata.

Nagrada "Statueta Kapetana Miše Anastasijevića" u Republici Srpskoj dodjeljuje se od 2016. godine u okviru Sporazuma o specijalnim paralelnim vezama Srpske  i Srbije i projekta "Put ka vrhu", koji je nastao u Novom Sadu prije 19 godina s osnovnom idejom afirmacije privrednog i društvenog stvaralaštva Srbije i regiona.

Nosioci ovog projekta su "Media Invent" iz Novog Sada, u saradnji sa Privrednom komorom Republike Srpske i Univerzitetom Banjaluka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije