BiH

Pratite nas na Google news

Nataliji Trivić nagrada "Kapetan Miša Anastasijević"

Nataliji Trivić nagrada "Kapetan Miša Anastasijević"
Foto: Vlada RS | Nataliji Trivić nagrada "Kapetan Miša Anastasijević"
Agencije

BANJALUKA - Ministru prosvjete i kulture Republike Srpske Nataliji Trivić uručeno je priznanje, statueta "Kapetan Miša Anastasijević" na nivou Republike Srpske za razvojne projekte prosvjete i kulture Republike Srpske.

Svečanost povodom uručenja ovogodišnjih nagrada "Kapetan Miša Anastasijević" na nivou Republike Srpske upriličena je u Narodnom pozorištu Republike Srpske.

Trivićeva istakla je da je počastvovana ovim priznanjem i da je raduje što su razvojni projekti u oblasti prosvjete i kulture Republike Srpske koje provodi Vlada i Ministarstvo prosvjete i kulture prepoznati.

"Izuzetno je zadovoljstvo primiti ovo priznanje. Doživljavam ga kao priznanje Vladi Republike Srpske i potvrdu da sam zajedno sa svojim saradnicima na pravom putu kada su u pitanju strateški pravci i reformski procesi u oblasti prosvjete i kulture. Zahvaljujem se organizatorima i čestitam svim drugim dobitnicima priznanja", rekla je ministarka.

Nagrade su uručene i Univerzitetu Istočno Sarajevo za savremeno obrazovanje i evropske standarde, šefu Katedre za mehaniiku i konstrukcije Mašinskog fakulteta Univerziteta u Banjaluci Milanu Tici za međunarodne standarde u obrazovanju mladih, Enisi Betko kao lideru ženskog preduzetništva u BiH, "Gas prometu" iz Istočnog Sarajeva za korporativne i društvene odgovornosti.

Delegat u Domu naroda parlamenta BiH Lazar Prodanović dobio je nagradu za izgradnju i unapređenje društvenog ambijenta u Republici Srpskoj.

Za lidera održivog razvoja Srpske nagrađen je Drago Malinović iz prnjavorskog "Komerc - mali".

Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Ljubiša Ćosić dobitnik je nagrade za najbolju lokalnu samoupravu.

Među nagrađenima su i redovni profesor Univerziteta u Banjaluci Duško Vejnović za stručni i naučni doprinos razvoju Republike Srpske, dekan Mašinskog fakulteta u Beogradu Radivoje Mitrović za unapređenje visokog obrazovanja u regionu.

Nagrada je pripala i direktoru Doma zdravlja iz Lopara Želimiru Neškoviću za kvalitet i unapređenje zdravstvene zaštite, te vlasniku "Škrebić kompanije" Dragutinu Škrebiću, za životno djelo u privredi i društvenom angažovanju.

Među laureatima ove nagrade su i firma "Fruktum" iz Priboja kod Lopara za najbolji agrar Srpske, zatim Fabrika radijatora "Termal int" Lopare za najbolji kvalitet, Goran Gajić za najbolji porodični biznis, Nacionalni park "Sutjeska" za prezentaciju turističkih i razvojnih potencijala Srpske.

Rektor banjalučkog Nezavisnog univerziteta Zoran Kalinić dobitnik je nagrade za kvalitet i viziju visokoškolskog obrazovanja, a Jakov Galić kao najbolji preduzetnik Srpske.

Agencija za ekonomski razvoj Prijedor "Preda-PD" dobila je nagradu kao najbolja razvojna agencija u Srpskoj, publicista iz Loznice Vladimir Mitrović za angažovano informisanje i istinoljubivost pisane rječi, a vodeničar Anđelko Delić za očuvanje tradicije starih zanata.

Nagrada "Statueta Kapetana Miše Anastasijevića" u Republici Srpskoj dodjeljuje se od 2016. godine u okviru Sporazuma o specijalnim paralelnim vezama Srpske  i Srbije i projekta "Put ka vrhu", koji je nastao u Novom Sadu prije 19 godina s osnovnom idejom afirmacije privrednog i društvenog stvaralaštva Srbije i regiona.

Nosioci ovog projekta su "Media Invent" iz Novog Sada, u saradnji sa Privrednom komorom Republike Srpske i Univerzitetom Banjaluka.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije