BiH

Pratite nas na Google news

"Ne postoji mogućnost za formiranje nove većine na nivou BiH"

"Ne postoji mogućnost za formiranje nove većine na nivou BiH"
Foto: Srna | "Ne postoji mogućnost za formiranje nove većina na nivou BiH"
Srna

BANJALUKA - Počasni predsjednik PDP-a Mladen Ivanić rekao je da u ovom trenutku ne postoji mogućnost formiranja neke druge većine na nivou BiH, niti bi on na njoj radio kada bi o tome odlučivao.

Ivanić je rekao na konferenciji za novinare u Banjaluci da na nivou BiH, gdje većinu čine SNSD, SDA i HDZ-a BiH, postoji sukob dvije političke koncepcije.

Govoreći o problemu neformiranju vlasti na nivou BiH, Ivanić je rekao da treba deblokirati rad parlamenta BiH, jer su na čekanju važni projekti i za Republiku Srpsku i za cijelu BiH.

Ivanić kaže da tokom njegovog mandata na funkciji srpskog člana Predsjedništva BiH nijedna nadležnost sa Srpske nije prenesena na BiH i da je priča o punopravnom članstvu BiH u NATO svedna samo na saradnju sa ovim vojnim savezom, što je, kako kaže, njegov politički uspjeh.

On tvrdi da je "iza SNSD-a ostala odluka da se ide u NATO".

"Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik se poziva na to kako sam ja donosio Strategiju spoljne politike BiH /2018-2023. godina/ u kojoj kao nešto loše stoji. U toj strategiji se nigdje ne pominje članstvo u NATO i bilo kakva odluka o članstvu, već se precizno upotrebljava termin saradnja na NATO-om", naveo je Ivanić.

On kaže da Dodik "za godinu dana ništa nije uspio da napravi u Predsjedništvu BiH, zbog čega odgovornost traži na nekom drugom mjestu i izmišlja sukobe sa opozicijom, pokušavajući da je optuži za svoje neuspjehe".

Potpredsjednik PDP-a Igor Crnadak rekao je da se u protekle četiri godine, "zahvaljujući politici ove partije, te Ivanića i njega, BiH nije pridružila sankcijama protiv Rusije, da je zaustavljen izvoz oružja u Ukrajinu, te da BiH nije priznala samoproglašeno Kosovo".

On kaže da je sačuvan generalni stav o NATO-u, te da je zahvaljujući Ivanićevom i njegovom angažmanu riješen slučaj kada je riječ o novoj tužbi BiH protiv Srbije.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Novi Nike model - Air Max 200 dostupan u Juventa Urban šopovima širom BIH

Marketing tim / 20.11.2019 11:05

Još od 90-ih, Air Max je definitivno jedan od najpopularnijih modela patika. Preko 30 godina slava ovog modela nije jenjavala, što zbog neprikosnovene udobnosti koju pruža vazdušni đon, ali i zahvaljujući uvijek odvažnom dizajnu koji nas nikad ne ostavlja ravnodušnim.

Air Max, odavno više nije samo patika. To je stil, pravac i način iskazivanja sopstvene individualnosti i urbanog i aktivnog stila života. Danas ih vole i nose različite generacije - ljudi srednjih godina koji su ovim patikama ostali vjerni još iz svog tinejdžerskog perioda, pa do mlađih generacija koje su oduševljene kultnim statusom koji ovaj model nosi sa sobom.

Nike je sredinom ljeta predstavio novog člana Air Max porodice – Air Max 200. Ovaj model predstavlja kombinaciju dvije Nike ikone - Air Max 180 i Air Max 270.

Ono što je specifično jeste da ovaj model pruža 200 procenata više Air đona od svojih prethodnika zbog čega i pretenduje da osvoji epitet najudobnijeg Air Max modela do sada.

Par je takođe dobio i lagani uložak od pjene, zarad cjelodnevnog komfora, kao i gumu na spoljnom dijelu đona, zbog poboljšane izdržljivosti.

Od lansiranja do danas, Nike je predstavio nekoliko varijanti, tj kombinacija boja za ovaj model patika. Sve modele  Air Max 200 možete pronaći u Juventa Urban šopovima širom BIH. Spisak lokacija radnji možete pronaći ovdje.

Najčitanije