BiH

Pratite nas na Google news

Nebenzja: Dejtonski sporazum osnova mira i stabilnosti

Nebenzja: Dejtonski sporazum osnova mira i stabilnosti
Foto: Screenshot | Nebenzja: Dejtonski sporazum osnova mira i stabilnosti
Srna

NJUJORK - Ruski ambasador u UN Vasilij Nebenzja izrazio je nadu da će večerašnji sastanak ambasadora zemalja članica Savjeta bezbjednosti UN, povodom 25 godina od potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma, dokazati da je ovaj sporazum osnova mira i stabilnosti.

On se nada da će ovaj susret pomoći konstruktivnom i otvorenom dijalogu.

"Pozvali smo predstavnike tri glavne partije, nažalost, predstavnik jedne političke partije Bakir Izetbegović odlučio je da ne prisustvuje sastanku, ali nam je drago što je poslao pismo. Nismo ni na koji način namjeravali da umanjimo važnost Predsjedništva BiH, ali format ovog susreta dopušta nam da pozovemo i nezvanične predstavnike", rekao je Nebenzja na početku sastanka, koji je organizovan na njegovu inicijativu.

On je istakao da glasove predsjednika SNSD-a Milorada Dodika i HDZ-a BiH Dragana Čovića, koji učestvuju na sastanku, žele čuti, jer "oni kao vođe političkih stranaka predstavljaju glasove naroda".

Izetbegović je pisanim putem odbio da prisustvuje jer smatra, kako je naveo u pismu, da su trebali biti pozvani članovi Predsjedništva BiH, a ne lideri stranaka. 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije