BiH

Nebojša Radmanović okićen "Dunavskim cvetom"

Nebojša Radmanović okićen "Dunavskim cvetom"
Foto: Srna | Nebojša Radmanović okićen "Dunavskim cvetom"

ISTOČNO SARAJEVO - Prestižno regionalno priznanje "Dunavski cvet" uručeno je danas predsjedavajućem Predstavničkog doma parlamenta BiH Nebojši Radmanoviću.

Ovo priznanje se dodjeljuje za doprinos povezivanju ljudi, ideja, tržišta i kultura, a Radmanoviću je uručeno u Banji Vrdnik kod Novog Sada, navedeno je iz Radmanovićevog kabineta.

Priznanje Radmanoviću uručili su izvršni direktor foruma Vlado Markanović, pokrajinski sekretar za privredu i turizam Nenad Ivanišević i predsjednik Skupštine Privredne komore Srbije Miloš Nenezić.

Međunarodni Dunavski biznis forum, 12. po redu, svečano je juče otvoren, a Radmanović je, učestvujući u radu plenarne sjednice foruma, čija je tema bila regionalna saradnja, govorio o potrebi političke i bezbjednosne stabilnosti u dunavskoj regiji posebno istakavši da u tom poslu zadatke, uz ekonomiste i naučnike, imaju i političari.

Radmanović je govorio i o prednostima koje BiH danas ima, sa posebnim naglaskom na oblast energetike.

"`Elektroprivreda Republike Srpske` jedina u regionu izvozi struju, a što je posebno značajno u Srpskoj i cijeloj BiH postoje značajni neiskorišteni hidropotencijali", naveo je Radmanović.

Dobitnici priznanja "Dunavski cvet" su i režiser Emir Kusturica, te guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković.

Žiri Dunavskog biznis foruma ranije je donio odluku da predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću dodijeli priznanje "Robert Šuman" za njegov stvaralački opus unapređenja saradnje i izgradnje prosperiteta u regionu kroz inicijativu "Otvoreni Balkan". 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije