BiH

Nebojša Rakić zajednički kandidat PDP-a i SDS-a za načelnika Srpca

Nebojša Rakić zajednički kandidat PDP-a i SDS-a za načelnika Srpca
Foto: oopdpsrbac.org | Nebojša Rakić zajednički kandidat PDP-a i SDS-a za načelnika Srpca

BANJALUKA - Nebojša Rakić (PDP) biće na predstojećim lokalnim izborima zajednički kandidat PDP-a i SDS-a za načelnika opštine Srbac.

Rakić je istakao da je u Srpcu neophodno unijeti promjene, te da je njegova vizija da putem saniranja ekonomskog stanja, koje je posljedica epidemije virusa korona, napravi dinamičan razvoj sa zapošljavanjem što većeg broja stručnih, mladih kadrova.

"Planiram i da formiram ekonomski savjet, koji će biti nestranačko tijelo, te koji će imati podršku dokazanih stručnjaka iz Srpca", rekao je Rakić novinarima u Banjaluci, nakon potpisivanja koalicionog sporazuma PDP-a i SDS-a o zajedničkom kandidatu.

On očekuje veliku podršku stanovnika Srpca, jer mu je plan da, kao i do sada, nastavi da radi u interesu građana.

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović izrazio je uvjerenje da je Rakić dobar kandidat, odgvoran i ozbiljan, te neko sa značajnim iskustvom u svim oblastima.

"Cilj nam je da zajedničkim snagama vratimo Srbac na mjesto koje zaslužuje, da bude centar privrednog razvoja tog dijela Republike Srpske, jer ima sve predispozicije da bude mjesto u kojem vrijedi žijeti", rekao je Borenović i istakao da je potrebno iskoristiti potencijale koje Srbac ima, naročito u sferi poljoprivredne proizvodnje, živinarstva i industrije.

Zamjenik predsjednika SDS-a Rado Savić izrazio je zadovoljstvo potpisanim koalicionim sporazumom, te izrazio nadu da će jedinstvo dvije partije omogućiti da se u Srpcu poslije lokalnih zbora formira nova vlast.

"Važno je i da ovo što smo postigli u Srpcu postignemo i u što većem broju lokalnih zajednica, jer samo ujedinjeni možemo ostvariti naše ciljeve", rekao je Savić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije