BiH

Neće biti povećane naknade za topli obrok zaposlenim u institucijama BiH

Neće biti povećane naknade za topli obrok zaposlenim u institucijama BiH
Foto: Ilustracija | Neće biti povećane naknade za topli obrok zaposlenim u institucijama BiH

SARAJEVO - Iz Ministarstvo finansija i trezora u Savjetu ministara saopšteno je da, s obzirom na to da budžet institucija BiH za ovu godinu nije usvojen, neće biti povećana naknada za topli obrok zaposlenima u institucijama BiH od 1. jula, kako su to objavili mediji tvrdeći da su informacije dostavljene iz ovog ministarstva.

Činjenica je da je Savjet ministara na prijedlog Ministarstva u januaru usvojio odluku o izmjeni odluke o visini naknade za topli obrok zaposlenim u institucijama BiH kojom je predviđeno povećanje ove naknade sa šest na osam KM pod uslovom da do tada bude usvojen budžet institucija BiH za ovu godinu, navedeno je u saopštenju.

Stav ovog ministarstva ostaje nepromijenjen, a to je da naknada za topli obrok zaposlenima u institucijama BiH treba biti veća, posebno što od 2012. godine, kada su smanjene i osnovica za platu i sve naknade, nije bilo nikakvih povećanja za razliku od entitetskih i kantonalnih institucija.

Imenovana i izabrana lica, te rukovodeći državni službenici izuzeti su iz ove odluke Savjeta ministara i oni neće primati veću nakadu za topli obrok ni kada odluka stupi na snagu, što je saopšteno odmah po usvajanju odluke u januaru ove godine i objavljeno na zvaničnim veb-stranicama i "Službenom glasniku BiH", istaknuto je iz Ministarstva.

U ovom ministarstvu tvrde da izvještaji medija o povećanju naknada za topli obrok zaposlenih u institucijama BiH od 1. jula nisu tačni ni zasnovani na činjenicama, niti je ijedan novinar tražio zvaničnu informaciju o tome iz Ministarstva finansija i trezora BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije