BiH

Nedostatk kvoruma prekinuo sjednicu

Nedostatk kvoruma prekinuo sjednicu
Nedostatk kvoruma prekinuo sjednicu

SARAJEVO - Zbog nedostataka kvoruma prekinuta je vanredna sjednica Doma naroda Parlamenta Federacije BiH /FBiH/ na kojoj se rapravljalo o provođenju zaključaka donesenih nakon razmatranja informacije o stanju prava boračke populacije.

Delegati su tokom rasprave o informaciji o provođenju zaključaka usvojenih nakon informacije o stanju prava boračke populacije sa Analizom primjene Zakona o provođenju kontrole zakonitosti korištenja prava iz oblasti boračko - invalidske zaštite od jula 2010. do 31. marta ove godine najviše kritikovali rad federalnog ministra za boračka pitanja Zukana Heleza.

Vlada FBiH dostavila je prijedlog za proširenje dnevnog reda tačkama kao što su Prijedlog zakona o energetskoj efikasnosti u FBiH, Prijedlog zakona o gasu, Program prestrukturiranja elektroenergetskog sektora u FBiH koji su delegati odbili.

Predsjedavajući Doma naroda Tomislav Martinović prekinuo je vanrednu sjednicu, nakon što je završena samo jedna tačka dnevnog reda, napominjući da neće biti nastavljena ni za 24. redovna sjednica koja je zakoazana za 14.00 časova. 

"U sali je prisutno samo 28 delegata, a za rad je potrebno minimalno 31. Zaključak Kolegijuma je da ne održimo ni redovnu sjednicu", rekao je Martinović. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije