BiH

Dodik: Neka Izetbegović Sporazum nakon isteka nosi kući

Dodik: Neka Izetbegović Sporazum nakon isteka nosi kući
Foto: N.N. | Neka Izetbegović nakon 30. avgusta Sporazum nosi kući

SARAJEVO - Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH, kazao je da je i on glasao da se skine sa dnevnog reda ANP s obzirom da je vidio da su druga dva člana saglasna da se to uradi, i da imaju većinu. Napomenuo je da Sporazum trojice lidera vrijedi još 10 dana.

Dodik je ovo rekao nakon konsultacija članova Predsjedništva BiH, na kojima je skinut ANP s dnevnog reda redovne sjednice Predsjedništva.

Komentarišući prijedlog zaključka na konstataciju koju je dao Željko Komsić, predsjedavajući Predsjedništva BiH, da predsjedavajući Vijeća Ministara BiH pošalje godišnji plan za NATO, a ukoliko to on ne učini da to uradi predsjedavajući Predsjedništva BiH, Dodik je rekao da to vrijeđa inteligenciju i da su takvi prijedlozi juče dolazili i od nekih međunaronih zvaničnika.

Srpski član Predsjedništva BiH takođe je najavio mogućnost izlaska iz koalicije i ponovio da je 5. septembar rok za implementaciju principa Sporazuma koji su potpisala tri lidera Bakir Izetbegović, lider SDA, Dragan Čović, Lider HDZ-a i Dodik, kao lider SNSD-a.

"Što se tiče izjave Bakira Izetbegovića da principi i dalje vrijede nakon 5. septembra neka ih onda on ponese svojoj kući", kazao je Dodik.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije