BiH

Nelson i Zatler: Ovo je vrijeme da se postigne napredak

Nelson i Zatler: Ovo je vrijeme da se postigne napredak
Foto: Srna | Nelson i Zatler: Ovo je vrijeme da se postigne napredak

SARAJEVO - Ambasador SAD u BiH Erik Nelson i šef Delegacije EU Johan Zatler rekli su danas da je BiH ostvarila napredak i čestitali zvaničnicima Parlamentarne skupštine BiH "na uspjehu" što će biti omogućeno održavanje lokalnih izbora u Mostaru ove godine.

Nelson je izjavio novinarima nakon sastanka sa članovima kolegijuma Predstavničkog i Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH da je "današnje djelovanje dalo nadu građanima širom zemlje da je napredak moguć".

On je izrazio nadu da će budžet institucija BiH biti usvojen do 21. jula, da se radi na borbi protiv Kovida-19, čija epidemija ima i ekonomske i zdravstvene posljedice.

"Parlamentarci treba da rade na poboljšanju poslovnog okruženja i poboljšanju situacije u vezi sa vladavinom zakona, sa pravnom državom", rekao je Nelson.

Nelson je naglasio da je ovo vrijeme da se napredak postigne i da treba "hitno djelovati".

"I građani, i donatori i investitori su već nestrpljivi", rekao je Nelson.

Zatler je rekao da je održan sastanak sa predstavnicima oba doma Parlamentarne skupštine BiH kako bi se vidjelo šta je do sada urađeno u svjetlu inicijative Predsjedništva BiH od prije tri mjeseca.

On je istakao da je generalna ocjena da je napredak zadovoljavajući i pozdravio usvajanje izmjena Izbornog zakona BiH koji će omogućiti održavanje izbora u Mostaru, te izrazio uvjerenje da će biti usvojen budžet.

"Pozdravljamo uvjeravanja da će se 21. jula biti usvojen budžet na nivou BiH kojim će se ova sredstva obezbijediti. Cijela ova zemlja žudi ka daljim iskoracima i njeni građani žele da ova zemlja postane članica EU. Za to će nam biti potrebno mnogo više ovako dobrih iskoraka i dobrih rezultata kao što smo mogli da vidimo danas sa finalizacijom rješenja koje će omogućiti održavanje izbora u Mostaru", dodao je Zatler. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije