BiH

Nešić: DNS neće napuštati vladajuću koaliciju

Nešić: DNS neće napuštati vladajuću koaliciju
Foto: Arhiva | Nešić: DNS neće napuštati vladajuću koaliciju

BANJALUKA - Vršilac dužnosti predsjednika DNS-a Nenad Nešić rekao je da ova stranka ne namjerava da napušta koaliciju sa SNSD-om i partnerima, te da će se truditi da njihova mišljenja koja imaju za cilj napredak Republike Srpske budu više uvažavana.

Nešić je naglasio da je DNS dio srpske reprezentacije na nivou BiH i da očekuju da će 16. januara biti imenovan njihov ministar u Savjetu ministara.

"DNS sigurno nikada neće iskočiti izvan interesa Republike Srpske", rekao je Nešić za "Glas Srpske".

On je naglasio da je čovjek koji okuplja ljude i da očekuje više zajedništva u DNS-u u idućem periodu.

Nešić tvrdi da DNS sa novim rukovodstvom ima znatno više energije i da je spreman na sve izazove.

"Naši prethodnici su dosta dobro radili posao, ali tim koji predvodimo Milan Radović, kao potpredsjednik, Darko Banjac, kao generalni sekretar, i ja ima znatno više energije i u ovom momentu može više da ponudi građanima Srpske. Spremni smo da odgovorimo na sve izazove", kaže Nešić.

On je rekao da mnogi čekaju sastanak sa novim rukovodstvom DNS-a, i iz Demosa, i iz drugih partija, ali da DNS ovaj put neće žuriti i dobro će odvagati koga će primiti u svoje redove.

"Nama je prioritet da stabilizujemo DNS sa postojećim opštinskim i gradskim odborima", ističe Nešić.

U vezi sa smjenom ministra saobraćaja i veza Republike Srpske Neđe Trninića, Nešić je za portal "Srpskainfo" rekao da Trninić već određeno vrijeme nije saglasan sa koalicionim partnerima DNS-a, prvenstveno sa SNSD-om.

"Radi rehabilitacije odnosa SNSD-a i DNS-a, mi smo se odlučili za povlačenje Trninića. Predložićemo novog kandidata za ministra iz DNS-a - Đorđa Popovića", kaže Nešić.

Na pitanje da li je SNSD uticao na probleme u DNS-u, kao i na izbor privremenog rukovodstva, Nešić je odgovorio da nema takav utisak.

"To što je tim DNS-a sastavljen iz tri različite struje, a sada je jedinstven, znači da nije bilo nikakvog uticaja. To je jedinstvena odluka DNS-a", rekao je Nešić i dodao da je ono što te tri struje drži zajedno - ideja DNS-a.

On je ponovio da za bivšeg predsjednika stranke Marka Pavića i bivšeg generalnog sekretara Dragutina Rodića ima mjesta u vrhu DNS-a.

"Pavića vidim na mjestu počasnog predsjednika i samim tim bi bio član Predsjedništva DNS-a. I za Rodića ima mjesta u vrhu partije. Koju će funkciju preuzeti, znaćemo kada razgovaramo sa njima", kaže Nešić. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije