BiH

Pratite nas na Google news

Nešić: Licemjerna histerija iz Sarajeva

Nešić: Licemjerna histerija iz Sarajeva
Foto: Facebook/DNS | Nešić: Licemjerna histerija iz Sarajeva
N.N.

BANJALUKA - Licemjerna je histerija iz Sarajeva zbog promjena naziva ulica u Beogradu, kao i zbog riječi da je ''Trebinje najljepši srpski grad'', kaže predsjednik DNS-a Nenad Nešić.

''Vrhunac je hipokrizije kada vam smeta što Beograd više neće imati Sarajevsku ulicu, a u Sarajeva su izbrisali Beogradsku ulicu, pa čak i one koje su u svom nazivu imale imena narodnih heroja iz Drugog svjetskog rata poput Vladimira Perića Valtera. Gdje su ulice Vase Miskina, Branislava Nušića, Vladimira Perića Valtera, Save Kovačevića, Branka Ćopića, Meše Selimovića? Pa, smetao im je i jedan Džemal Bijedić, a sada bi nekome da drže moralne lekcije! Licemjerje!'', kategoričan je Nešić.

On je rekao da je iz Sarajeva protjerana istočna Hercegovina, kao i da su nestale pojedine ulice.

"Iz Sarajeva protjerate istočnu Hercegovinu i nestanu ulice poput Bilečanke, Nevesinjske, Gatačke, ali onda vam smeta kada se kaže da je Trebinje najljepši srpski grad. Da vide dalje od nosa, znali bi koliko je ta histerija besmislena. Zar Trebinje nije u Srpskoj? Kada iz naziva Republike izvedete pridjev uz pripadajućejoj  gradove, dobijete srpsko Trebinje, srpski Prijedor itd. No, lakše je tražiti dlaku u jajetu, nego vaditi brvno iz svog oka", smatra Nešić.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije