BiH

Nešić: Nisam podnio ostavku pod pritiscima

Nešić: Nisam podnio ostavku pod pritiscima
Foto: Arhiva / Ilustracija | Nešić: Nisam podnio ostavku pod pritiscima

BANJALUKA - Predsjednik DNS Nenad Nešić izjavio je da ostavku na mjesto v.d. direktora "Puteva Republike Srpske" nije podnio pod pritiscima.

Nešić u emisiji "Puls" BN Televizije nije želio detaljnije da objasni razloge zbog kojih se povukao, kao ni da obrazloži "zdravstvene razloge".

"U tom trenutku nisam vidio pitiske. Smatrao sam da je to normalno. Niko, pa ni ja, nije rođen sa funkcijama. U Republici Srpskoj je pogrešna percepcija, priča se samo o funkcijama, a ne o programima. Kada sam podnio ostaku i prošao Banjalukom, više mi je građana prišlo nego što ima funkcionera u Srpskoj", rekao je Nešić.

Na ponovljeno pitanje šta je prethodilo ostavci, Nešić je odgovorio: "Ono što se desilo iza zatvorenih vrata, treba tamo da ostane. Što je trebalo da izađe u javnost, izašlo je. Mislim da treba da stavimo tačku na tu temu".

Nešić je rekao da je nedvosmisleno da DNS istupa iz koalicije na nivou Republike Srpske i BiH i da su svi članovi Predsjedništva stranke glasali za takvu oduku, uključujući sve poslanike DNS u Narodnoj skupštini i ministre u Vladi Srpske.

Govoreći o sastanku delegacija DNS i SNSD u četvrtak, on je rekao da to nije prvi, a ni posljednji razgovor sa Miloradom Dodikom, koji je srpski član Predsjedništva.

Međutim, poručio je da više neće biti sastanaka na nivou DNS-SNSD jer su jedni dugima rekli da se više ne razumiju.

"Mi smo danas imali korektan razgovor gdje smo rekli šta je problem, da ne možemo da pređemo preko nekih stvari, da želimo da vodimo politiku DNS-a. Preko čega ne možemo da pređemo? Duga je to istorija. Ako krenemo od 2018. nakon opštih izbora kada je DNS uložio 100.000 glasova u pobjedu predsjednika RS i srpskog člana Predsjedništva BiH. Dobili smo zauzvrat da je došlo do cijepanja DNS, da su četiri poslanika napustila DNS. Bojim se da neki ljudi sa druge strane stola nisu htjeli da čuju za takve probleme", rekao je Nešić.

Lider DNS potom je izjavio da on poštuje koaliciju tri strake u Republici Srpskoj, koju su činile DNS, SNSD i SP, ali da se ne vidi u koaliciji u kojoj su "instant partije".

"Mislim prije svega na one koje su nastale od DNS. Ukrali su mandate DNS. Nisu samostalno nastupali. Ne želim da budem u takvom društvu, oni nisu dobili podršku naroda na izborima", poručio je Nešić, prenosi "Srpskainfo".

Nešić je obećao da će DNS i dalje da stane uz većinu, u slučaju da Dodik bude preglasan u Predsjedništvu.

"Uvijek ćemo podržati veto, ako se tim štite interesi Republike Srpske. Nećemo podržati preglasavanje srpskog naroda ni prenos nadležnosti na nivo BiH, bez obira ko bio naš član Predsjeništva BiH. Jedini smo bili protiv ukidanja VRS i protiv jedinstvenog PDV sistema, a to su podržali i SDS, i SNSD, i PDP", rekao je Nešić.

Poručio je da će svi u DNS-u, koji ne budu poštovali stav vrha stranke, biti sankcionisani.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije