BiH

Nešić: Razgovori s opozicijom o mogućoj novoj skupštinskoj većini

Nešić: Razgovori s opozicijom o mogućoj novoj skupštinskoj većini
Foto: Srna | Nešić: Razgovori s opozicijom o mogućem formiranju nove skupštinske većine

BANJALUKA - Predsjednik Demokratskog narodnog saveza (DNS) Nenad Nešić izjavio je danas da će ova stranka razgovarati sa "svojim saradnicima" iz opozicije radi sagledavanja mogućnosti za formiranje nove skupštinske većine na nivou Republike Srpske i BiH.

"Da li će do toga doći, to će pokazati naredni period, a DNS drži otvorena vrata prema svima", rekao je Nešić novinarima u Banjaluci tokom sjednice Predsjedništva te stranke.

On je naveo da će DNS djelovati opoziciono, ali da to ne znači da će raditi bilo šta što je protivno interesima Republike Srpske.

Nešić je rekao da je "Srpskoj potrebna nova energija, novi ljudi, ali i promjene koje bi je izvukle iz ekonomske i demografske krize".

On je napomenuo da Predsjedništvo ove stranke još "nije dalo slobodu" opštinskim i gradskim organizacijama da sami na lokalu sklapaju koalicione sporazume, dodajući da DNS ne bježi od saradnje sa SDS-om u Prijedoru i Istočnom Sarajevu, uz uvjerenje da će se ta saradnja desiti.

Prema Nešićevim riječima, SDS i DNS u Istočnom Sarajevu imaju većinu u Skupštini grada, a u Prijedoru su "blizu te većine".

Novinarima je predstavljen i novi potpredsjednik DNS-a Slavko Gligorić, koji je rekao da je "ova stranka pokretač novih promjena".

Novi šef Kluba poslanika DNS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Duško Ivić rekao je da ovaj klub broji šest poslanika i da ima novi koncept baziran na tome da se Srpska gradi po volji i želji građana, a ne pojedinaca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije