BiH

Nešić v.d. predsjednika DNS-a do unutarstranačkih izbora

Nešić v.d. predsjednika DNS-a do unutarstranačkih izbora
Foto: Srna / Ilustracija | Nešić v.d. predsjednika DNS-a

BANJALUKA - Predsjedništvo DNS-a odlučilo je večeras da Nenad Nešić obavlja poslove predsjednika te stranke do unutarstranačkih izbora, nakon što je lider stranke Marko Pavić podnio ostavku.

Na sjednici u Banjaluci odlučeno je da Milan Radović obavlja poslove potpredsjednika stranke, a Darko Banjac poslove generalnog sekretara DNS-a, rekao je novinarima član Predsjedništva te stranke Marko Aćić.

Nešić, koji je jednoglasno izabran na ovu funkciju, rekao je novinarima da je neupitna koalicija sa SNSD-om.

On je istakao da će Đorđe Popović ispred DNS-a biti imenovan na mjesto ministra saobraćaja i veza Republike Srpske umjesto smijenjenog Neđe Trninića.

"Želim da zahvalim Marku Paviću koji je doveo DNS na ovaj nivo na kojem se sada nalazi i nadam se da će on i Dragutin Rodić nakon prespavane noći odlučiti da i dalje nastave djelovanje u okviru DNS-a, jer je to želja svih članova Predsjedništva DNS-a", naveo je Nešić.

On je naglasio da će opravdati ukazano povjerenje i da će DNS voditi do unutarstranačkih izbora, da će sačuvati ovu stranku i pripremiti za lokalne izbore na kojima će DNS pokazati svoju snagu i da je članstvo ostalo uz stranku.

Nešić je naglasio da je ovim izborom stavljena tačka na bilo kakve podjele u stranci.

On je najavio za kraj januara ili prvu polovinu februara sjednicu Glavnog odbora DNS-a na kojem će biti donesena odluka da li će se čekati redovni unutarstranački izbori koji će biti 2021. godine ili će se odmah krenuti u taj proces.

Radović je rekao da je Predsjedništvo donijelo večeras mudru i jednoglasnu odluku što je dobra poruka članstvu i biračima da stranka ostaje ozbiljan faktor u Republici Srpskoj, uz očekivanje da će stranka u budućem periodu biti mnogo dinamičnija i više prisutna na terenu.

Banjac je naveo da je prva i jedina poruka sa večerašnje sjednice ta što su odluke donesene jednoglasno, što znači i da će DNS ostati jedinstven, dodajući da su Pavić i Rodić dali "dušu DNS-u i ostvarili najbolji rezultat koji je ova stranka imala".

Prema njegovim riječima, pred DNS-om je puno rada jer na lokalnim izborima mora pokazati da je ozbiljan politički faktor u svakoj lokalnoj zajednici.

Sjednici je prisustvovalo 19 od 20 članova Presjedništva DNS-a.

Sjednica Predsjedništva DNS-a održana je nakon što je predsjednik te stranke Marko Pavić podnio neopozivu ostavku. Osim njega, ostavku je podnio i zamjenik predsjednika i generalni sekretar DNS-a Dragutin Rodić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije