BiH

Nezapamćen teroristički akt protiv kompanije Meridian i privatnog sektora

Nezapamćen teroristički akt protiv kompanije Meridian i privatnog sektora
Foto: NN / Ilustracija | Nezapamćen teroristički akt protiv kompanije Meridian i privatnog sektora

Kladionica "Meridian" u Bijeljini napadnuta je i zapaljena u četvrtak rano ujutro, kada su nepoznati počinioci izvršili teroristički napad na području Republike Srpske, pričinivši veliku materijalnu štetu.

Na nezapamćeno drzak način je zapaljeno mjesto javnog okupljanja, čime je ugrožena bezbjednost i imovina građana.

Znamo kako bi se ovo djelo tretiralo bilo gdje u svijetu i pozivamo nadležne organe da se otrgnu uticajima lobista i da nas zaštite kao i da što hitnije riješe ovaj teroristički napad. Građani moraju imati sigurnost i bezbjednost svuda na teritoriji Republike Srpske i mora im biti zaštićen život i imovina.

Imamo povjerenje u Vladu Republike Srpske da će ovaj akt terorizma riješiti i pokazati da postoji pravna država. Na taj način će Vlada Republike Srpske uliti sigurnost građanima i pravnim licima u pravni sistem Republike Srpske.

Ukoliko ne bude rezultata u istrazi, a u cilju obezbjeđenja sigurnosti građana, naših igrača i zaposlenih u našim kompanijama, obratićemo se svim nadležnim institucijama Republike Srbije, predsjedniku Republike i Vlade Republike Srbije, OEBS, EU, Evropskom parlamentu, Savjetu Evrope, Interpolu i drugim međunarodnim institucijama i organizacijama.

Ovo je čist teroristički akt i istrajaćemo da se riješi, kao što se terorizam rješava svuda u svijetu i da počinioci budu adekvatno kažnjeni.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije