BiH

Nije utvrđena rang-lista kandidata za direktora SIPA, sjednica prekinuta

Nije utvrđena rang-lista kandidata za direktora SIPA, sjednica prekinuta
Foto: Ilustracija | Nije utvrđena rang-lista kandidata za direktora SIPA, sjednica prekinuta

SARAJEVO - Članovi Nezavisnog odbora Parlamentarne skupštine BiH nisu danas utvrdili rang-listu kandidata koji su se prijavili na konkurs za izbor novog direktora Agencije za istrage i zaštitu BiH (Sipa) jer je sjednica prekinuta.

Očekuje se obraćanje zamjenika predsjedavajućeg Nezavisnog odbora Parlamentrane skupštine BiH Enesa Obralije.

Nezavisni odbor obavio je razgovor sa svim kandidatima koji su prošli konkurs - aktuelnim direktorom Sipe Pericom Stanićem, direktorom Policije Republike Srpske Darkom Ćulumom, bivšim direktorom Sipe Goranom Zupcem, te policijskim službenikom iz Trebinja Žarkom Laketom.

Članovi Nezavisnog odbora u septembru su razmotrili prijave pristigle na konkurs za izbor direktora Sipe i utvrdili da od pet prijavljenih kandidata četiri ispunjavaju uslove.

Odbačena je prijava policajca iz Banjaluke NJegoša Jovanovića.

Prema proceduri, Nezavisni odbor dostavlja rang-listu ministru bezbjednosti u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Draganu Mektiću i on je dostavlja Savjetu ministara koji imenuje novog direktora Sipe.

Aktuelni direktor Sipe Perica Stanić, kojem mandat ističe 5. novembra, nakon razgovora je izjavio, da je razgovor sa članovima Nezavisnog odbora prošao korektno i da su iskusni ljudi koji sjede u ovom odboru.

"Ukoliko budem ponovo izabran za direktora biće mi čast, a ako ne budem, neće biti nikakva tragedija", kratko je rekao Stanić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije