BiH

Pratite nas na Google news

Nije utvrđena rang-lista kandidata za direktora SIPA, sjednica prekinuta

Nije utvrđena rang-lista kandidata za direktora SIPA, sjednica prekinuta
Foto: Ilustracija | Nije utvrđena rang-lista kandidata za direktora SIPA, sjednica prekinuta
Srna

SARAJEVO - Članovi Nezavisnog odbora Parlamentarne skupštine BiH nisu danas utvrdili rang-listu kandidata koji su se prijavili na konkurs za izbor novog direktora Agencije za istrage i zaštitu BiH (Sipa) jer je sjednica prekinuta.

Očekuje se obraćanje zamjenika predsjedavajućeg Nezavisnog odbora Parlamentrane skupštine BiH Enesa Obralije.

Nezavisni odbor obavio je razgovor sa svim kandidatima koji su prošli konkurs - aktuelnim direktorom Sipe Pericom Stanićem, direktorom Policije Republike Srpske Darkom Ćulumom, bivšim direktorom Sipe Goranom Zupcem, te policijskim službenikom iz Trebinja Žarkom Laketom.

Članovi Nezavisnog odbora u septembru su razmotrili prijave pristigle na konkurs za izbor direktora Sipe i utvrdili da od pet prijavljenih kandidata četiri ispunjavaju uslove.

Odbačena je prijava policajca iz Banjaluke NJegoša Jovanovića.

Prema proceduri, Nezavisni odbor dostavlja rang-listu ministru bezbjednosti u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Draganu Mektiću i on je dostavlja Savjetu ministara koji imenuje novog direktora Sipe.

Aktuelni direktor Sipe Perica Stanić, kojem mandat ističe 5. novembra, nakon razgovora je izjavio, da je razgovor sa članovima Nezavisnog odbora prošao korektno i da su iskusni ljudi koji sjede u ovom odboru.

"Ukoliko budem ponovo izabran za direktora biće mi čast, a ako ne budem, neće biti nikakva tragedija", kratko je rekao Stanić.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije