BiH

Nikšić pozvao u goste poslanike koji su izglasali Rezoluciju o Srebrenici

Nikšić pozvao u goste poslanike koji su izglasali Rezoluciju o Srebrenici
Foto: Anadolija | Nikšić pozvao u goste poslanike koji su izglasali Rezoluciju o Srebrenici
Agencije

SARAJEVO - Predsjednik Socijademokratske partije (SDP) BiH Nermin Nikšić pozvao je poslanike Skupštine Crne Gore koji su izglasali Rezoluciju o genocidu u Srebrenici da budu njegovi gosti u bilo kojem delu Bosne i Hercegovine - Banjaluci ili Sarajevu.

"Mi smo odavno postali zemlja apsurda....", poručio je Nikšić, koji je taj poziv crnogorskim poslanicima iskoristio za obračun sa predsjedavajućim Predsedništva BiH Miloradom Dodikom.

"Ovim putem koristim priliku da pozovem sve zastupnike crnogorskog parlamenta koji su glasali za Rezoluciju o genocidu u Srebrenici da posjete Bosnu i Hercegovinu i da budu naši gosti u Sarajevu, Banjaluci ili bilo kojem drugom dijelu naše domovine. Svojim glasanjem su dokazali da su hrabri ljudi koji su zločin spremni nazvati pravim imenom i distancirati se od njega, za razliku od brojnih domaćih političara koji kukavički bježe od istine kako bi zadržali podjele i antagonizme na kojim njihove politike opstaju", naveo je Nikšić, prenio je portal Klix.

Dodao je da je zbog Dodikovog negiranja pravosnažnih presuda važno da se u BiH donese zakon kojim će se zabraniti negiranje genocida i time onemogući političare da takvim, kako je naveo, "ispadima" skreću pažnju sa stvarnih životnih problema.

"Mislim da su ipak konačno pročitani i da im ovaj put neće proći. Zato još jednom pozivam crnogorske parlamentarce da budu naši i moji gosti, a poruka negatorima genocida i promotorima fašizma je da im rušenje države i odnosa s dobronamjernim susjedima ne može proći - No pasaran!", naveo je Nikšić.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije