BiH

Nikšić predložio Tegeltiji da uvede još jedno ministarstvo na nivou BiH

Nikšić predložio Tegeltiji da uvede još jedno ministarstvo na nivou BiH
Foto: Nedžad Uglješa | Nikšić predložio Tegeltiji da uvede još jedno ministarstvo na nivou BiH

Poslanik SDP-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Nermin Nikšić (SDP) predložio je Zoranu Tegeltiji da uvede "državno ministarstvo poljoprivrede".

Nakon Tegeltijinog izlaganja ekspozea u pomenutom Domu, Nikšić je rekao da će imati podršku za uvođenje novog ministarstva na nivou BiH.

Nikšić je istakao da ima pozitivno iskustvo iz saradnje sa Tegletijom kao ministrom finansija Republike Srpske i nada se da će se to iskustvo nastaviti u periodu koji je pred njima.

Fokusirao se na ekspoze i kaže da je Tegeltija mogao i tri puta manje da kaže u ekspozeu, ali i više, te da to ne bi odredilo njegovu sudbinu, jer postoji potrebna većina.

Kaže da se razočarao što Tegletija nije ispravno popunio obrazac, obzirom da nije prijavio da je pravosnažno osuđen.

"Dovoljno iksustva Tegletija ima pa je samo ovlaš dohvatio goruće probleme, poput NATO. Ja mislim da je Program reformi Akcioni plan. Hoću da se ponašam  po narodnoj da je pametnom i išaret dosta. Ovdje je ključno pitanje koliko ste iskreni u namjeri da provedete reforme ili je ovo upakovana 'šarena laža' kako biste formirali Vijeće minsitara. Živi bili pa vidjeli", kazao je Nikšić.

Halid Genjac, poslanik SDA rekao je da vjeruje da je Tegeltija iskazao spremnost d se riješe problemi poljoprivrednika u BiH.

"Vjerujem da je ovo spremnost da se problem riješi jer desetine miliona su naši poljoprivrednici izgubili, dakle desetine miliona eura su u pitanju", kazao je Genjac. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije