BiH

Njemačka ambasadorka: Novinari treba svoj posao da rade slobodno i profesionalno

Njemačka ambasadorka: Novinari treba svoj posao da rade slobodno i profesionalno
Foto: N.N. | Njemačka ambasadorka: Novinari treba svoj posao da rade slobodno i profesionalno

BANJALUKA - Kristijane Homan, odlazeća njemačka ambasadorka, boravila je u oproštajnoj posjeti "Nezavisnim novinama", gdje je razgovarala sa Sandrom Gojković-Arbutinom, glavnom i odgovornom urednica lista, i Dianom Radić, izvršnom direktoricom "Nezavisnih".

Homanova je rekla da je prilikom dolaska na dužnost ambasadora prva posjeta Banjaluci bila "Nezavisnim", i to neposredno nakon smrti Željka Kopanje, direktora lista, te da je pri njenoj oproštajnoj posjeti Banjaluci zadnji sastanak bio u "Nezavisnim".

"Time se na neki način zatvorio krug, a namjera nam je bila da podržimo novinare da svoj posao rade slobodno i profesionalno, jer uvijek govorimo da bez profesionalnih medija nema ni demokratskog društva", rekla je Homanova.

Gojković-Arbutina je istakla da je važno stvoriti ambijent da novinari mogu slobodno raditi svoj posao te da se novinarska zajednica u Banjaluci u nekoliko navrata na konkretan način založila za jačanje novinarskih sloboda.

Radićeva je istakla da se u BiH previše vremena troši na teme koje izazivaju tenzije, a da istovremeno sve više privrednika ima sve više problema da nađe radnike, te je istakla da "Nezavisne" žele dati doprinos jačanju dijaloga i povjerenja u BiH.

Na sastanku je bilo govora i o aktuelnoj situaciji u RS i BiH, kao i o reformama koje je potrebno sprovesti kako bi BiH napredovala na evropskom putu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije