BiH

Njemačka donirala 1,2 miliona evra Oružanim snagama BiH

Njemačka donirala 1,2 miliona evra Oružanim snagama BiH
Foto: Ustupljena fotografija | Vlada Njemačke donirala 1,2 miliona evra Oružanim snagama BiH

SARAJEVO - Sekretar Ministarstva odbrane Bosne i Hercegovine Muhamed Smajić i vojni ataše Savezne Republike Njemačke u BiH pukovnik Franz Josef Nolte potpisali su Tehnički sporazum na osnovu kojeg Vlada Njemačke dodjeljuje finansijsku pomoć za infrastrukturne radove na više lokacija Oružanih snaga BiH.

Radi se o iznosu od 1,2 miliona evra, koji će biti utrošeni na četiri projekta u kasarnama Oružanih snaga BiH, a to su: radovi na grijanju u kasarni "Kozara" u Banjaluci, radovi na grijanju u kasarni "Mato Lučić Maturica" u Kiseljaku, radovi na renoviranju objekata u kasarni "Vojvoda Radomir Putnik" u Doboju i radovi na konstrukciji u kasarni "Butila" u Sarajevu.

Smajić je izrazio zahvalnost na ovoj pomoći te istakao da se potpisivanjem Sporazuma o realizaciji infrastrukturnih projekata potvrđuje partnerstvo dvije države, a da je taj događaj zalog za nastavak prijateljstva. Smajić je izrazio zadovoljstvo da Bosna i Hercegovina ima Njemačku kao istinskog partnera na putu ka NATO-u.

Nolte je izrazio zadovoljstvo da se potpisuje ovakav sporazum koji obuhvata projekte na teritoriji cijele Bosne i Hercegovine, te istakao da njemačko ministarstvo odbrane i oružane snage Njemačke smatraju OS BiH jedinstvenim oružanim snagama. On je pohvalio rad Tima za izradu infrastrukturnih projekata MO BiH koji je dao veliki doprinos realizaciji projekata.

Notle je istakao da je vrijednost ovog sporazuma u iznosu od 1,2 miliona evra, a da je ukupna vrijednost donacije do sada 6,5 miliona evra, te da ovo nije posljednji sporazum ove godine i da će ih u narednom periodu biti još.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije