BiH

Njemačka donirala Graničnoj policiji BiH opremu vrijednu 140.000 evra

Njemačka donirala Graničnoj policiji BiH opremu vrijednu 140.000 evra
Foto: Granična policija BiH | Njemačka donirala Graničnoj policiji BiH opremu vrijednu 140.000 evra

SARAJEVO – Zoran Galić, direktor Granične policije, i ambasadorka Njemačke u BiH Marget Uber potpisali su danas u Sarajevu sporazume o donaciji deset termovizijskih kamera za noćno osmatranje, ukupne vrijednosti 140.000 evra.

Galić je ovom prilikom zahvalio je ambasadoriki i Vladi Njemačke na nesebičnoj podršci u radu i razvoju ove policijske agencije, što je značajno ojačalo kapacitete GPBiH.

"Od osnivanja ove policijske agencije, prijateljska zemlja Njemačka prati naš rad i djelovanje na granici i, sukladno tome i našim potrebama, donira opremu koju možemo svakodnevno koristiti. Ova donirana oprema koristit će se u nadzoru granice što će svakako doprinijeti efikasnijoj borbi protiv svih oblika prekograničnog kriminala", izjavio je Galić.

Uber je najavila da će i u narednom periodu Vlada Njemačke biti partner GPBiH i podržavati njen daljnji razvoj te zahvalila rukovodstvu ove policijske agencije na uspješnoj saradnji.

"Današnjom donacijom termovizijskih kamera za noćno osmatranje u vrijednosti od 140. 000 evra nastavlja se dugogodišnja bliska saradnja Savezne policije i GPBiH. Savezna Republika Njemačka je GPBiH posljednjih godina donirala opremu ukupne vrijednosti od gotovo 9,8 miliona KM. Pored toga, Savezna Republika Njemačka je sprovela brojne obuke za pripadnike GPBiH. Termovizijske kamere, koje su predmet današnje donacije, važan su instrument u radu nadzora granice, a samim tim i borbi protiv ilegalnih migracija i organiziranog kriminala", izjavila je ambasadorka Njemačke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije