BiH

Pratite nas na Google news

Njemačka donirala Graničnoj policiji BiH opremu vrijednu 75.000 evra

Njemačka donirala Graničnoj policiji BiH opremu vrijednu 75.000 evra
Foto: Granična policija BiH | Njemačka donirala Graničnoj policiji BiH opremu vrijednu 75.000 evra
N.N.

SARAJEVO - U zgradi Granične policije BiH u Sarajevu danas je izvršena primopredaja donacije specijalističke opreme Saveznog ministarstva za unutrašnje poslove, izgradnju i zajednicu Savezne Republike Njemačke Graničnoj policiji BiH.

Rukovodstvo GPBiH na čelu s direktorom Zoranom Galićem primilo je ambasadorku Njemačke u Bosni i Hercegovini Margret Ueber, kojoj je ovo ujedno i prva posjeta policijskoj agenciji na državnom nivou.

Galić i Ueber potpisali su sporazume o donaciji pet GPS uređaja, 55 mobilnih čitača šasija i zaštitne opreme za policijske službenike ukupne vrijednosti 75.000 evra. Na sastanku je razgovarano o nastavku podrške SR Njemačke koja je GPBiH do sada donirala opremu u vrijednosti oko devet miliona KM i organizovala veliki broj obuka za službenike bh. policijske agencije.

U 2018. godini  i u prvih devet mjeseci 2019. godine realizirane su brojne aktivnosti uz podršku Vlade Njemačke u cilju operativnog jačanja agencije, a samim tim povećanja opće i sigurnosti na granici, u graničnom pojasu i na aerodromima u BiH, saopšteno je iz Granične policije BiH.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije