BiH

Nova partija, nova funkcija: Kostadin Vasić v.d. direktora Turističke organizacije RS

Nova partija, nova funkcija: Kostadin Vasić v.d. direktora Turističke organizacije RS
Foto: Arhiva | Nova partija, nova funkcija: Kostadin Vasić v.d. direktora Turističke organizacije RS

Kostadin Vasić, "novopečeni" kadar Narodne partije Srpske (NPS) biće imenovan za vršioca dužnosti direktora Turističke organizacije Republike Srpske, javljaju mediji.

U kratkoj izjavi za Mondo, Vasić je potvrdio da će na sutrašnjoj sjednici Vlade RS biti imenovan na novu funkciju umjesto dosadašnjeg direktora Miodraga Lončarevića, a koji je takođe kadar NPS-a.

Vasić je nedavno istupio iz Ujedinjene Srpske, nakon što je smijenjen sa funkcije šefa Kluba poslanika u Narodnoj skupštini RS.

Bio član SDS-a do 2018. godine, a takođe je bio imenovan za v.d. direktora Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske i tu je funkciju obavljao do avgusta 2023. godine.

Što se tiče njegovog formalnog obrazovanja, Vasić tvrdi da je diplomirao dva fakulteta na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu (Fakultet za bezbjednost i Pravni fakultet), a da je osim toga završio i Višu školu za sportske trenere.

“Imam dva fakulteta i višu školu. Ja sam diplomirani pravnik. Bio sam zamjenik ministra bezbjednosti, rukovodio upravljanjem resursima i prošao sve provjere NATO-a i svih bezbjednosnih službi, 16 godina sam poslanik, a 30 godina idem na izbore i nemoguće je da je sav taj narod lud da bi meni dao povjerenje. Završio sam Višu školu za sportske trenere i čitav život sam se bavio fudbalom”, naveo je svojevremeno Vasić za Mondo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije