BiH

Nova prijava zbog izmišljenih izjava Bevande o trgovini kripto valutama

Nova prijava zbog izmišljenih izjava Bevande o trgovini kripto valutama
Foto: Arhiva | Nova prijava zbog izmišljenih izjava Bevande o trgovini kripto valutama

Državnoj agenciji za istrage i zaštitu (SIPA) i Obavještajno-bezbjednosnoj agenciji podnesena je nova prijava zbog tekstova na društvenim mrežama u kojima se navode izmišljene izjave ministra finansija i trezora BiH Vjekoslava Bevande, a kojima on navodno poziva na trgovinu kripto valutama.

Zbog sličnih tekstova prijave su podnesene i prije mjesec dana.

kako se navodi u saopštenju Ministarstva finansija i trezora BiH, u dopisima, koji su danas upućeni ovim agnecijama zahtijeva se da se provjere linkovi i stranice na kojima se pojavljuju tekstovi gdje Bevanda poziva građane da upišu lične podatke i brojeve kreditnih kartica i uplate određene sume novca zbog višestruke zarade.

"Obavještavamo javnost da je riječ o izmišljenim, ali i plaćenim tekstovima zbog čega u Ministarstvu financija i trezora BiH očekujemo da će policijske agencije ovoga puta poduzeti sve zakonom predviđene mjere u zaštiti građana od prevare, kao i ministra Bevande i institucije koju predstavlja", navodi se u saopštenju Ministarstva finansija i trezora.

U jednom od spornih tekstova navodi se da je Bevanda investirao šest miliona evra u kampanju od koje se navodno mogu svi obogatiti.

"Ministar finansija Vjekoslav Bevanda je najavio da će preuzeti lidersku poziciju u pokretanju platforme za trgovinu kripto valutama kako bi pomogao bosanskim porodicama srednjeg staleža da generišu dodatnu zaradu, kao dio nove inicijative ekonomske pomoći od strane vlade", stoji u tekstu i navodi se izmišljena izjava Bevande u kojoj on navodno tvrdi da su "druge vlade ovu inicijativu nazvale 'odličnim finansijskim uspjehom'".

Dalje se naglašava, da svako ko želi da učestvuje u ovoj kampanji mora da uloži najmanje 250 evra ako želi da počne zarađivati, te da u njoj mogu učestvovati samo osobe rođene između 1950. i 1990. godine.

U tekstu se potom navodi još jedna izmišljena izjava ministra finansija i trezora BiH.

"Ovo je kontroverzna investicija jer svjetska bankarska zajednica ne želi da prosječni radnik ima pristup tolikom bogatstvu izvan sistema. Bukvalno me mrze što investiram u ovo! A mrzit će me još više kada ovu ogromnu priliku predstavim običnim Bosancima", izmišljena je izjava Bevande u spornom tekstu.

Podsjećamo, Ministarstvo finansija i trezora BiH prijavilo je i početkom septembra internet stranice na kojima se pojavljuju Bevandine izmišljene izjave. Opširnije o toj prijavi pročitajte na OVOM LINKU.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije