BiH

Pratite nas na Google news

Prijava SIPA i OBA zbog izmišljenih izjava Vjekoslava Bevande

Prijava SIPA i OBA zbog izmišljenih izjava Vjekoslava Bevande
Foto: Arhiva | Prijava SIPA i OBA zbog izmišljenih izjava Vjekoslava Bevande
S.L.

SARAJEVO - Ministarstvo finansija i trezora Bosne i Hercegovine prijavilo je Državnoj agenciji za istrage i zaštitu i Obavještajno-bezbjednosnoj agenciji internet stranice na kojima se pojavljuju, kako navode, "izmišljene izjave ministra finasija Vjekoslava Bevande".

Naime, na društvenim mrežama već nekoliko dana nalaze se tekstovi sa izmišljenim izjavama zamjenika predsjedavajućeg Savjeta ministara i ministra finansija i trezora BiH Vjekoslava Bevande koji, navodno, poziva na trgovinu kripto valutama.

"U dopisima, koji su upućeni Državnoj agenciji za istrage i zaštitu (SIPA) i Obavještajno-sigurnsnoj agneciji (OSA), zahtijeva se da se provjere linkovi i stranice na kojima se pojavljuju ovi tekstovi gdje ministar Bevanda poziva građane da upišu osobne podatke i brojeve kartica i uplate određene sume novca zbog višestruke zarade", saopšteno je iz Ministarstva finansija i trezora BiH.

Još jednom napominju da je riječ o izmišljenim, ali i plaćenim tekstovima.

"Očekujemo da će policijske agencije poduzeti sve zakonom predviđene mjere u zaštiti građana od prevare, kao i ministra Bevande i institucije koju predstavlja", zaključili su u Ministarstvu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije