BiH

Nova stranka u BiH: Osnivanje Socijaldemokrata 7. septembra

Nova stranka u BiH: Osnivanje Socijaldemokrata 7. septembra
Foto: Ilustracija | Nova stranka u BiH: Osnivanje Socijaldemokrata 7. septembra

TUZLA - U Tuzli će 7. septembra biti formirana nova politička stranka pod nazivom Socijaldemokrati BiH, koju osnivaju bivši članovi Socijaldemokratske partije (SDP) BiH, najavljeno je danas na konferenciji za novinare Inicijativnog odbora.

Na konferenciji je rečeno da je zbog nezadovljstva radom u SDP-u BiH veliki broj članova kantonalnog odbora ove stranke odlučio da napusti tu političku stranku ili je isključen nakon ulaska u vlast u Tuzlanskom kantonu sa SDA, SBB, DF i Strankom za BiH.

Enver Bijedić, koji je smijenjen sa mjesta predsjednika Kantonalne organizacija SDP-a BiH u Tuzli i sadašnji povjerenik Inicijativnog odbora za formiranje nove stranke, rekao je da već imaju informacije da će im se priključiti dio članova SDP iz raznih mjesta Federacije BiH, odnosno BiH.

"Nova politička stranka djelovaće na nivou BiH, dok će se njena početna snaga ogledati u činjenici da će je činiti BiH, federalni i kantonalni poslanici, nekoliko opštinskih načelnika i odbornika u gradskim i opštinskim skupštinama", rekao je Bijedić.

Bijedić, za kojeg se očekuje da će biti predsjednik novog političkog subjekta, dodao je da su u Socijaldemokrate BiH dobrodošli svi koji su nezadovoljni sadašnjim načinom rukovođenja SDP-om BiH i da nova politička stranka ostaje na ideji socijademokratije.

Osnivačka skupština Socijaldemokrata BiH zakazana je za 7. septembar u 12.00 časova u prostorijama hotela "Tuzla".

Sjedište nove partije biće u Tuzli.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije