BiH

Novaković: Savjet ministara će vjerovanto raditi samo na pitanjima koja su u interesu RS

Novaković: Savjet ministara će vjerovanto raditi samo na pitanjima koja su u interesu RS
Novaković: Savjet ministara će vjerovanto raditi samo na pitanjima koja su u interesu RS

BANJALUKA - Momčilo Novaković, potpredsjednik NDP-a i poslanik u Predstavničkom domu BiH ističe da sve što se dešava u posljednjih nekoliko mjeseci negativno se odražava na sva životna pitanja i njihovo rješavanje.

Vjerovatno će i  zaključci NS RS imati neke negativne implikacije. U svakom slučaju, da postoji volja, raspoloženje u javnosti i između parlamentaraca da se rješavaju životna pitanja bez obzira na politička neslaganja, to bi se i dešavalo. Nadam se da će biti energije da rješavamo ova pitanja“, rekao je Novaković.

Smatra da nije moguće da se funkcionisanje vlasti na državnom nivou nastavi kao da ništa nije bilo.

„Ključno je ovdje nepovjerenje koje postoji kod dojučerašnjih partnera. I to je ono što je najveći problem. U ovom momentu je irelavantno da li će Međuanrodni sud pravde u Hagu prihvatiti ili neće prihvatiti reviziju. Što se tiče ponašanja Saveza za promjene, ništa se nije promijenilo nakon jučerašnje sjednice NS RS, dakle ne postoji parlamentarna većina na nivou BiH.

Savjet ministara će vjerovanto raditi samo na onim pitanjima koja su u interesu RS. Sva ostala pitanja ostaće na čekanju na neko vrijeme“, rekao je Novaković.

Istakao je da advokatski tim radi na pripremi prijave protiv Bakira Izetbegovića, člana Predsjendištva BIH iz reda bošnjačkog naroda i lidera SDA, te da bi do kraja sedmice ta prijava trebala biti gotova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije