BiH

O vetu Bošnjaka odlučuje Ustavni sud RS

O vetu Bošnjaka odlučuje Ustavni sud RS
Foto: N.N. | O vetu Bošnjaka odlučuje Ustavni sud RS

BANJALUKA- O vetu Kluba delegata bošnjačkog naroda u Vijeću naroda Republike Srpske na zaključke u vezi razmatranja informacije o "Rezoluciji o poštovanju žrtava fašističkog režima i pokreta" odlučiće Ustavni sud RS budući da na današnjoj sjednici Zajedničke komisije Narodne skupštine RS i Vijeća naroda RS za usaglašavanje zakona, propisa i akata nije postignut dogovor.

Četvrta sjednica Zajedničke komisije održana je danas, u vezi sa procedurom zaštite vitalnog nacionalnog interesa, koju je pokrenuo Klub delegata bošnjačkog naroda u Vijeću naroda Republike Srpske na zaključke koje je donijela Narodna skupština RS u vezi razmatranja informacije o "Rezoluciji o poštovanju žrtava fašističkog režima i pokreta" usvojenoj na 8. sjednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

"Budući da na sjednici nije postignuta saglasnost u pogledu navedenih zaključaka, pitanje je proslijeđeno Ustavnom sudu Republike Srpske radi donošenja konačne odluke o tome da li se predmetni zaključci odnose na vitalni nacionalni interese bošnjačkog naroda", navodu se u saopštenju iz Vijeća naroda RS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije