BiH

OHR: Novi Savjet ministara da pokrene zemlju naprijed

OHR: Novi Savjet ministara da pokrene zemlju naprijed
Foto: N.N. | OHR: Novi Savjet ministara da pokrene zemlju naprijed

SARAJEVO - Kancelarija visokog predstavnika saopštila je da od novog Savjeta ministara očekuje da odmah počne da preduzima potrebne korake da BiH pokrene naprijed, u skladu sa njenim obavezama i deklarisanim ciljevima.

"Puno poštovanje i kontinuirano sprovođenje Dejtonskog sporazuma, fokusiran i ubrzan reformski put, uključujući i unapređenje ekonomije, vladavine prava, ljudskih prava i borbe protiv korupcije – to je ono što treba BiH i što se očekuje od Savjeta ministara da realizuje", ističu iz OHR-a.

U saopštenju se navodi da, osim ovih prioriteta, očekivanja građana BiH takođe idu u pravcu da se vrijeme izgubljeno u proteklih 15 mjeseci mora nadoknaditi.

"Kako bi se ostvario taj cilj, usvajanje dovoljno velikog budžeta za 2020. godinu na nivou koji omogućava institucijama BiH da izvršavaju svoje ustavne i zakonske obaveze bio bi ključni instrument Savjeta ministara", naglašava se u saopštenju.

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH potvrdio je danas imenovanje novih ministara i zamjenika ministara u Savjetu ministara, koji su potom položili zakletvu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije