BiH

OS BiH dobile još jednog oficira sa Kraljevske vazduhoplovne Vojne akademije

OS BiH dobile još jednog oficira sa Kraljevske vazduhoplovne Vojne akademije
Foto: N.N. | OS BiH dobile još jednog oficira sa Kraljevske Vojne akademije

SARAJEVO – Kadet Emir Ramić iz BiH uspješno je završio školovanje Svečanom paradom na Kraljevskoj vazduhoplovnoj Vojnoj akademiji u Kranvelu čime su Oružane snage Bosne i Hercegovine dobile još jednog oficira koji će ubrzo biti u poziciji da stečena znanja i iskustva prenosi u svojoj jedinici.

On je promovisan juče na svečanoj paradi na Kraljevskoj vazduhoplovnoj Vojnoj akademiji u Kranvelu juče je obilježen  završetak "Modular Initial Officer Training Course No3", saopšteno je iz Ministarstva odbrane BiH.

Svečanosti su prisustvovali ambasador Bosne i Hercegovine u Ujedinjenom Kraljevstvu Velike Britanije i Sjeverne Irske Vanja Filipović, kao i vojni ataše BiH u UK brigadir Nedžad Sadiković.

Imenovani su u sklopu svečanosti obavili razgovor sa zamjenikom komandanta Vazdušnih snaga generalmajorom Ričardom Madisonom. To je bila prilika da se zahvale Ujedinjenom Kraljevstvu Velike Britanije i Sjeverne Irske na ukazanoj mogućnosti koja se pruža  kadetima iz BiH za školovanje na ovoj prestižnoj vojno-školskoj ustanovi, izražavajući uvjerenje da će se ova praksa nastaviti.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije