BiH

Obavljena primopredaja funkcije predsjednika Republike Srpske (VIDEO/FOTO)

Obavljena primopredaja funkcije predsjednika Republike Srpske (VIDEO/FOTO)
Foto: Dražan Pozderović | Obavljena primopredaja funkcije predsjednika Republike Srpske

​BANJALUKA - U Palati republike u Banjaluci izvršena je primopredaja dužnosti između sada već bivše predsjednice Republike Srpske Željke Cvijanović i novoizabranog predsjednika Milorada Dodika.

Dodika je ispred Palate dočekala svečano postrojena garda Ministarstva unutrašnjih poslova RS.

"Ja nikada nisam prestao da radim 10 sati dnevno, sada ću početi da radim 12. Čeka nas izazovno vrijeme. Moja uloga je da se ne desi destabilizacija", rekao je Dodik.

On je rekao da je njegov izbor za predsjednika Republike Srpske narodna volja te da je srećan i ponosan ali i više odgovoran nego ranije.

"Ljudi misle, to je samo predsjednik Republike ali niko ne zna kakva je to obaveza koja leži na leđima", rekao je Dodik ističući da bi svaka destabilizacija i haos mogli trajno da ugroze postojanje Republike Srpske.

Nakon što je predala dužnost, Cvijanovićeva, novoizabrani član Predsjedništva Bosne i Hercegovine rekla je da čast bila služiti našem narodu na funkciji predsjednika Republike Srpske.

"Ostaću odgovorna i lojalna institucijama Republike Srpske i sve politike koje budem vodila biće usaglašene sa politikom Republike Srpske", rekla je Cvijanovićeva.

Primopredaji dužnosti predsjednika Republike Srpske prisustvovali su poslanici Narodne skupštine Republike Srpske, ministri u Vladi Republike Srpske, kao i predstavnici Narodne skupštine Srbije te ambasadori Kine i Rusije u Bosni i Hercegovini.  

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije