BiH

Objavljena odluka o izboru zamjenika pravobranioca RS

Objavljena odluka o izboru zamjenika pravobranioca RS
Foto: Ilustracija | Objavljena odluka o izboru zamjenika pravobranioca RS

BANJALUKA - U "Službenom glasniku Republike Srpske" danas je objavljena odluka o izboru zamjenika pravobranioca Republike Srpske.

Navedena odluka je iz Narodne skupštine Republike Srpske upućena u Službeni glasnik na objavu u petak, 1. septembra ove godine, rečeno je u Skupštini Srpske.

"Narodna skupština Republike Srpske izabrala je Borislava Jeličića za zamjenika pravobranioca na sjednici održanoj 20. jula ove godine. Nekoliko dana nakon toga Jeličić je priveden i protiv njega je otvorena krivična istraga zbog postojanja sumnje da je izvršio krivično djelo `zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja`“, podsjećaju u Narodnoj skupštini.

Služba Narodne skupštine, odluku o izboru zamjenika pravobranioca nije odmah poslala na objavljivanje u Službeni glasnik u skladu da članom 189 Poslovnika kojim nije određen precizan rok za objavljivanje akata, nakon što prođu propisanu proceduru.

Ovim je ostavljena mogućnost da se sačeka razuman vremenski rok kako bi se vidjelo da li će protiv Jeličića biti podignuta optužnica.

Kako se to u međuvremenu nije dogodilo, a budući da je srovedena procedura u Vijeću naroda Republike Srpske, odluka je na objavljivanje u Službeni glasnik upućena 1. septembra.

I ranije je bilo slučajeva da zbog ljetnje pauze u radu parlamenta odluke donesene na posljednjoj sjednici prije početka pauze čekaju na objavljivanje iz tehničkih ili zakonskih razloga, navode u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije