BiH

Odbijen zahtjev opozicije za okupljanje na Trgu Krajine

Odbijen zahtjev opozicije za okupljanje na Trgu Krajine
Foto: N.N. | Odbijen zahtjev opozicije za okupljanje na Trgu Krajine

BANJALUKA – MUP RS odbio je zahtjev poslanika Narodne skupštine RS Draška Stanivukovića, Jelene Trivić i Nebojše Vukanovića za dobijanje dozvole za mirno okupljanje građana na Trgu Krajine u Banjaluci, saopštio je PDP.

Oni su ovaj zahtjev postavii na prethodnom mirnom okupljanju građana "Sa tobom nas je više" koji je održan prošlog četvrtka u banjalučkom parku "Mladen Stojanović".

Poslanici PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Draško Stanivuković i Jelena Trivić su nakon toga predali Policijskoj upravi Banjaluka dopunu zahtjeva za mirno okupljanje građana u banjalučkom parku "Mladen Stojanović" u četvrtak, 4. jula.

Trivićeva je rekla novinarima da su dobili odgovor iz MUP-a da im je dozvoljeno mirno okupljanje u parku "Mladen Stojanović", ali ne i na Trgu Krajine. 

"Danas smo predali dopunu zahtjeva i tražimo okupljanje u parku 'Mladen Stojanović' jer nam nije dozvoljeno okupljanje na Trgu Krajine", rekla je Trivićeva, dodajući da okupljanje na Trgu Krajine ostaje njihov zahtjev od kojeg neće odustati. 

Stanivuković je rekao da su dobili pisani odgovor iz MUP-a Srpske na prošli zahtjev u kojem im je sugerisano da zbog turističke sezone i ranijih dešavanja na Trgu Krajine premjeste okupljanje u park "Mladen Stojanović", te da će u protivnom biti zabranjeno okupljanje na Trgu Krajine. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije