BiH

Pratite nas na Google news

Odbijena žalba o ukidanju mjera Novaliću, Solaku i Hodžiću

Odbijena žalba o ukidanju mjera Novaliću, Solaku i Hodžiću
Foto: Arhiva / Ilustracija | Odbijena žalba o ukidanju mjera Novaliću, Solaku i Hodžiću
N.N.

SARAJEVO - Sud Bosne i Hercegovine odbio je žalbu Tužilaštva BiH na rješenje kojim su ukinute mjere zabrane prema osumnjičenim osobama Fadilu Novaliću, premijeru FBiH, Fahrudinu Solaku, direktoru FUP-a i Fikretu Hodžiću, vlasniku firme "Srebrena malina" u predmetu "Respiratori", javlja televizija "N1".

Podsjetimo, iz Suda BiH je rečeno da su ukinuli mjere zabrane nakon što su istekla rješenja, a Tužilaštvo BiH nije dostavilo potrebno izjašnjenje, navedeno je u odluci sudije za prethodni postupak Tatjane Kosović.

Tužilaštvo je iskoristilo zakonski rok od tri dana za žalbu i tada je saopštilo da je "Sud BiH u potpunosti propustio utvrditi da li su mjere zabrane ispunile svrhu radi kojih su izrečene, budući da je Sud BiH prethodno utvrdio postojanje okolnosti na strani osumnjičenih koje ukazuju da bi isti mogli ometati krivični postupak kontaktom sa svjedocima, a potom po službenoj dužnosti izrekao mjere zabrane radi otklanjanja tih okolnosti".

Predstavnica advokatskog tima Fadila Novalića Vasvija Vidović kazala je za "N1" da još uvijek nisu zaprimili Odluku Suda BiH.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije