BiH

Odbornici SDS-a napustili sjednicu Skupštine Teslića

Odbornici SDS-a napustili sjednicu Skupštine Teslića
Foto: Srna | Odbornici SDS-a napustili sjednicu Skupštine Teslića

TESLIĆ - Odbornici SDS-a napustili su danas sjednicu Skupštine opštine Teslić tokom rasprave o izvještaju o radu za prošlu godinu lokalnog Doma zdravlja i najavili neučestvovanje u daljem radu lokalnog parlamenta.

Napuštanju odbornika SDS-a prethodio je verbalni konflikt nezavisnog odbornika Radislava Đurića sa predsjednikom Kluba odbornika SDS-a Milanom Kasapovićem, koji je rekao novinarima da odbornici ove stranke neće prisustvovati sjednicama lokalnog parlamenta u ovom sazivu.

Kasapović je istakao da se ne bavi spekulacijama ni pisanjima po internet stranicama, a koja su bila povod za istup odbornika Đurića.

"Odbornici SDS-a napuštaju svako dalje učestvovanje u radu Skupštine opštine Teslić dok traje mandat našim odbornicima. Bili smo konkretni i voljni da ne učestvujemo u bilo kakvim verbalnim raspravama, a skoro je došlo i do fizičkog napada", izjavio je Kasapović tokom pauze koju su zahtijevali odbornici SP-a.

Klub odbornik SDS-a broji pet članova.

Predsjednik Opštinskog odbora SNSD-a Dragan Bogdanić, koji navodi da je sam bio predmet verbalnih i fizičkih napada, rekao je da bez obzira na emocije odbornici SDS-a nisu trebali napustiti sjednicu, s obzirom na težak položaj u kojem se nalazi ova lokalna zajednica, čiji je budžet prazan, a izvršenje loše i pred bankrotom.

"Ja ću sa svoje strane učiniti sve da utičem na odbornike Kluba SNSD-a da se vrati dijalog i da se traže zajednička rješenja jer ovo vrijeme nije za svađu", izjavio je Bogdanić.

Bogdanić je ukazao na potrebu da se sazove neformalni sastanak predsjednika političkih stranaka u ovoj lokalnoj zajednici, s obzirom na to da je došlo do dezintegracije određenih političkih partija, te da se rješenja pokušaju naći u saradnji sa institucijama na nivou Republike Srpske i BiH.

"Očigledno, ovdje je zaglavljena situacija, nema saradnje, predstavnici lokalne zajednice krše sve moguće zakone zakonske procedure. Nemamo mi ništa od toga ako jednog dana neko za to odgovara. Mi, trenutno, imamo štetu", izjavio je Bogdanić.

Po okončanju pauze, odbornik SP-a Dobrila Drinić Malić pozvala je odbornike da se rasprava vrati u normalne tokove.

Nakon glasanja odbornici su prihvatili izvještaj o radu za prošlu godinu lokalnog Doma zdravlja.

Odbornici su prethodno jednoglasno usvojili izvještaje o utrošku budžetskih sredstava za prošlu godinu Opštinske boračke organizacije, lokalnog Crvenog krsta, Srpskog prosvjetnog kulturnog društva "Prosvjeta", te Kulturnog društva "Preporod".

U toku je rasprava o izvještaju o radu Centra za socijalni rad.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije