BiH

Odgođena sjednica NS RS o budžetu

Odgođena sjednica NS RS o budžetu
Foto: Dražan Pozderović | Odgodjena sjednica NS RS o budžetu

BANJALUKA - Sjednica Narodne skupštine Republike Srpske na kojoj je po hitnom postupku trebao biti razmatran Prijedlog budžeta Srpske za 2022. godinu, Prijedlog zakona o izvršenju budžeta za iduću godinu, te prijedlog programa ekonomskih reformi Srpske za period od 2022. do 2024. godine je odgodjena.

Odbor za privredu Narodne skupštine Republike Srpske nije podržao predloženi budžet za RS za 2022. godinu i Ekonomsku politiku za narednu godinu zbog čega je odgođen početak posebne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske. 

Sjednici Odbora za privredu nisu prisustvovali poslanici vladajućih stranaka zbog čega je opozicija imala većinu, a s obzirom da dokumenti nisu dobili podršku odbora prema Poslovniku NS RS ta dva dokumenta ne mogu biti na dnevnom redu.

Nakon toga Vlada Republike Srpske povukla je zahtjev za sazivanje 25. posebne sjednice NSRS tako da ovo zasijedanje planirano za danas neće biti održano.

Takođe, primljen je i zahtjev Vlade Republike Srpske za sazivanje 26. posebne sjednice i u toku je Kolegijum NSRS koji će odlučiti kada će ta sjednica biti održana.

Povezana vijest:

Šulić: OHR-u nije dozvoljeno prisustvo sjednici parlamenta

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije