BiH

Odložen nastavak sjednice Narodne skupštine RS zbog zločina u Glamočanima

Odložen nastavak sjednice Narodne skupštine RS zbog zločina u Glamočanima
Foto: Srna | Odložen nastavak sjednice Narodne skupštine RS

BANJALUKA – Na vanrednom Kolegijumu Narodne skupštine RS odlučeno je da se nastavak sjednice odloži za sutra, a da se u pola deset održi kolegijum na kojem će se donijeti odluka o zakazivanju posebne sjednice povodom nedavnih događaja u Prijedoru i Glamočanima.

Nedeljko Čubrilović, predsjednik Narodne skupštine RS, rekao je da Kolegijum osuđuje ubistava koja su se desila u nedjelju i sinoć te zahtijeva da se što prije razriješe sve okolnosti.

Perica Bundalo, šef Kluba PDP-a, predložio je ranije da se nastavak skupštine ili odgodi do sutra ili da se tačke o policiji i javnom redu i miru povuku danas s dnevnog reda, a da se nastavi raditi na drugim tačkama.

Miladin Stanić, šef Kluba SDS-a, je rekao da je ubistvo pokazalo da se situacija otela kontroli Ministarstvu unutrašnjih poslova, i zatražio da vrh MUP-a podnese ostavku.

Sjednica Narodne skupštine Republike Srpske biće nastavljena razmatranjem Nacrta zakona o izmjenama i dopunama Zakona o javnom redu i miru kojima se propisuju prekršaji javnog reda i mira i prekršajne sankcije koje se izriču počiniocima prekršaja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije